0

ne için alışkanlık kazanmaktan bahsediyorsunuz bu oldukça önemli. yani herhangi birşey içinse ve bu iyi bir şey içinse önce onu istemeli sonra yapmaya başlamalısın yani uygulamanız gerekir ve kendinizi buna alıştırmanız gerekir. kendinizi alıştırdıkça zaten döngüsel olarak aynı şeyi tekrarlarsınız.

0

ne üzerine alışkannlık kazanmak istiyorsan o işin üzerine düşebilirsin. mesela spor yapmak başlarda sancılı olur. çünkü öyle birşey ki başlarda çok ağır geliyor. alışkanlık kazanmayınca sonra yaparım moduna geçiyorsun. ama devamlı yapan biri isen bir gün bile yapmadığında arıyorsun o aktiviteyi. mesela kitap okumak da öyledir. başlarda bir gün içerisinde kitap bitir denmez mesela hiç okumayan bir kişiye. ilk zamanlarda 10 sayfa okursun. yavaş yavaş 15 sayfa, 20 sayfa derken 2-3 günde bir kitap bitiren biri haline gelirsin. yani alışkanlık kazanılacak şeyi ilk zamanlarda azar azar yapacaksın. sonrası kendiliğinden arayacaksın o şeyi..

0

alışkanlık kazanmak istediğin şeyi tekrar tekrar yapmalısın. eğer yapmakta zorlanıyorsan az az ama her gün düzenli yapmalısın. kendini zorlamamalısın.

0

o işi tekrarlayabilirsin mesela spor yapmak istiyorsan hergün belirlediğin saatte spor yapabilirsin. zaman geçtikten sonra sen istemesen de vücut istiyecektir .

0

mesela ders çalılmak, bunu alışkanlık hale getirmek için düzenli ve tekrarlı şekilde ders çalışmalıyız bilgileri uzun süreli hafızaya atmalıyız