0

bana göre sigara ilk başlarda tamamen alışkanlıktır. çünkü ilk başlarda bağımlı değiller ve içmeye alıştıkları için o şekilde başlıyorlar. daha sonra bağımlılık haline dönüşüyor. tıpkı aşklarda olduğu gibi sigarada bağımlılık haline dönüşüyor ve bağımlılıkla alışkanlık arasında bir hal alıyor. o yüzden tıpkı aşk ilişkilerinde olduğu gibi her gün düzenli olarak yaptığımız bir şeyi alışkanlıklarımızdan dolayı bağımlı gibi hissediyor ve ondan kopamayacağımızı düşünüyoruz. ama bırakmamız gereken durumlarda veya bırakmak istediğimiz de öyle bir bırakıyoruz ki bırakamam diyenler bile bırakıyor. o yüzden bence tamamen insanın kendisi ve düşünceleri ile alakalı. insan sigaraya ne anlamlar bağlıyorsa sigara ona dönüşür. o yüzden insan sigarayı kopamayacağı bir şey gibi görürse kopamaz. ama istediğinde bırakacağı bir şey gibi görürse gayet güzel de bırakabilir.

0

sigara alışkanlık sadece bırakma isteği olsun içlerinde istedikleri gibi bırakırlar ama içlerinde istek yoksa bırakmazlar.

0

sigara başta alışkanlık sonrada bağımlılık kötü bir illet

0

bana kalırsa tamamen alışkanlık. iş ciddiye binince en bırakamam diyenler bile bırakıyor. gerçekten istemeyince haliyle bırakılmıyor. alışkanlık bahane ediliyor biraz sanırım.