0

sokakta satılan gıdalar sağlıksızdır çünkü içine ne konulduğunu bilmiyoruz hangi hijyen şartlarında yapıldığını bilmiyoruz bundan dolayı sokakta satılan yiyecekleri sağlıksız buluyorum.

1

sokaklarda satılan gıdaların zaten birçoğu cam arabaların içinde ve etrafı kapalı bir şekilde sokaklarda gezip satıyorlar özellikle pazar bölümlerinde çok satılıyor yani eğer arabanın üstü açıksa ve mutlaka ki üstüne toz toprak kir bulaşır bu sağlık açısından hiç iyi değil ama şu anda gördüğüm kadarıyla etrafı cam kaplı arabalarda nohutlu pilav pilav üstünde et özellikle bizim buralarda böyle yemekler sokaklarda satılıyor özellikle ya pazar bölümlerinde satılıyor tabii ki bunlardan yemek alan vardır o da lezzete bağlıdır yani ben kendim sokakta yapılan ve satılan yemekleri hayatında hiç bir kere bile ne aldın ne yedim ama alan ve yiyen vardır tabii ki gıda hijyeni konusu o yemek hijyen ile yapılmış mı yapılmamış mı onu insan bilemez yani ben sağlıklı bulmuyorum pek fazla.

0

şöyle birşey olabilir, adam hijyen koşullarına dikkat etmiştir o gıdayı yaparken ya da ne bileyim, kullandığı ürünün son kullanması yakın değilse sağlık açısından teşkil oluşturacağını sanmam... hele seyyar pilavcilar gibi, seyyar köfteciler gibi... zaten bunların üst tarafları da kapalı olduğu için pek toz toprak bulaşmaz ama mesela midye... kimisinde denk geliyorum, üstüne streç film sarıyorlar hemen tepsinin. streç film dediğime bakma, yumurtaları koyduğumuz poşet kalınlığında. bak mesela bunlar toz toprak gelmesin diye örtüyor. örtmeyeni de var. yani birde sokak satıcılarında kime alıştıysanız ona gitmenizi öneririm. herkes bir olmuyor çünkü hijyen ve gıda hijyeni konusunda. dükkanlar daha mı sağlıklı dersen, inanır mısın? bizim burada dilaver pastaneleri var. diğer ilçelerde de var mı şubeleri bilmem... bulunduğum mevkide de meşhurdur kendileri ama.. neyse vatandaşın biri, sabah işe giderken vitrinde kıpırdayan birşey görüyor. pastane vitrinlerini bilirsiniz. ürünleri sergilerler hani. kuru pasta reyonu gibi. işte alt katında kekler, üst katında açmalar poğaçaların konulduğu, bir üstü kuru pastalar filan. adam bir bakmış, o kıpırdayan şeyi fındık faresi... yiyeceklerin üzerinde geziniyor. adam tabi videoya çekiyor. dükkan hemen kapanıyor. adamlar birde pişkin pişkin demezler mi çevremizdeki çalışmalardan dolayı fareler kaçtı, dükkanlara dadandı diye. yani adam kendi pislliğini yakındaki meydan çalışmasına atıyor... eee onlardan önce sadece yolun karşısına da geçer. oralardaki gıda üzerine olan dükkanlar daha yakın mesela. o pastaneden önce kaç tane dükkan var yani onlarda çıkmamış, kendi pisliklerini çalışmaya atmışlardı. ondna sonra oraya lokanta açıldı, adam tutunamadı gitti. sonra bir tatlıcı açıldı, o adam da tutunamadı. arkadaşıma dediğim şey de ne oldu biliyor musun? bu dükkanda gıda dışı birşey açılacak ve olay unutulana kadar gıda üzerine birşey açılmayacak ki, o dükkan kiralansın. şimdi o fare çıkmasından dolayı kimse de tutmak istemiyor orayı. o markayla mimlendi yani o dükkan.. dükkanlarda sağlık açısından iyi değil bazen, bakma...

0

sokakta satılan gıdaların sağlıklı olanıda vardır sağlıksız olanıda vardır ama genel olarak sağlıksızdır diye düşünüyorum. gönül rahatlığıyla alnıp yiyilecek değildir toz toprak yapışıyor sonuçta.