0

ben genellikle yorgunluğumu uyuyarak atıyorum. uyumadığım zamanlarda ne yaparsam yapayım üzerimde olan ağırlığı bir türlü atamıyorum. uyumak en kesin çözüm benim için.

1

günün yorgunluğunu yoga yaparak atmayı tercih ederim. benim için en dinlendirci etkinlik yogadır. bunun dışında, çayımı alıp, ayaklarımı uzatıp bir kitap okumak veya yumuşak bir film izlemek de beni dinlendirir. hava kararmadan eve dönmüşsem, balkonda oturup yarım kadeh kırmızı şarap içerken denizi, gün batımını, havanın kararmasını ve yıldızların görünmeye başlamasını izlerken de gayet güzel dinlenebiliyorum.

0

pek sağlıkllı değil fakat ben bu yorgunluğu: önce eve gelip bir iki saat uykum varsa erken uyanmışsam, uyuyorum uyandıktan sonra abur cuburlarımı alıp yabancı dizi izliyorum.

0

bedeni ile yorulan insanların yorgunluk atma yöntemi ile masa başında tüm gün oturup zihinsel yorgunluk atma yöntemi hiçbir zaman aynı olamaz ama malesef bizim ülkemizdeki çalışan insanların büyük bir kısmı yorgunluk atmanın dinlenmenin sadece duş alıp uzanmaktan ibaret oldugunu düşünüyorlar.. zihinsel olarak yorulmuş bir insan eve gelip temel ihtiyaclarını karşıladıktan sonra kesinlikle yataga girip uyumamalıdır onun yerine küçük bedensel hareketler yapıp bir süre ayakta beklemeli veya yürüyüş yapmalıdır ve bunları yaparken gün içinde yaşadıgı olayları düşünmemeli tamamen bedensel işleve odaklanmalıdır.

0

ben genelde uyuyarak yorgunluğumu atıyorum. fakat bazen hepiniz bilirsiniz ki o kadar yorgun olursunuz ki yorgunluk uyutmaz böyle dönemlerde de ilk önce ayaklarımı yukarı kaldırıyorum ve kan akışının düzenlenmesini sağlıyorum. özellikle o gün tüm gün ayakta kaldıysam bu çok etkili bir yöntem oluyor. zaten ayakları havaya kaldırdıktan sonra kan akışınız düzenlenince hemen uykunuz geliyor. uyuyan insan da her zaman dinlenir.

0

eğer yorucu birgün geçirdiysem yorgunluğumu atmak için ılık bir duşa girmek bana iyiy gelebilir. özellikle ayaklarımdan yorulduydam ayaklarıma masaj kremleri sürmek vazalin sürmek beni rahatlatır ve bana iyi gelir. kendimi iyiy hissetmemi sağlar uznaırım dinlendirin belki film izlerim televizyon izlerim bilemiyorum kitapta okuyabilirim böylece dinlendirin dikendşmğ daha zinde daha iyi hissedebilir im yorgunluğumu bu şekilde geçirebilirim sanırım.