0

yemeklerde genel olarak pul biber ve kimyona bayılıyorum.. özellikle kimyon, balığa çok yakışıyor kokusu tadı ayrı güzel.. onun dışında biraz acının kimseye bir zararı olmaz :) o yüzden pul biber bir çok yemeğe çok yakışıyor üstelik acının kararında olanı da faydalıdır.. bir de pirinç pilavının üstüne karabiber dökmeyi seviyorum tuz da katıyorum nefis oluyor.

0

yemekten yemeğe değişir et yemegine pul biber kimyon kekik atarsak güzel olur tadı tabi dediğim gibi yemekten yemeğe değişir.

0

ben yemekleri baharatsız seviyorum yediğim yemeğin tadını daha iyi alabilmek adına fakat bazı baharatlar bazı yemeklere o kadar yakışıyorlar ki onlarsız da olmuyor. mesela bir yemeğin tadını ortaya çıkarmak istiyorsanız toz karabiber kullanabilirsiniz. tane karabiber daha çok tat vermek için kullanılırken toz karabiber genel olarak yemeğin tadını ortaya çıkarmak için kullanılmaktadır. ayrıca hepimizin o en bildik köri sosu da tavuk yemeklerinde vazgeçilmez olarak kullanılmaktadır ki ben severek kullanıyorum hatta küçük bir tüyo vereyim sizlere makarna soslarınıza da köriden az bir miktar eklerseniz tadından bir daha vazgeçemeyeceğinize eminim. kebap türü yemeklerde ise pul biberi tercih ediyorum ben kebap acısız olmaz malumunuz :) bu yüzden elimden geldiğince de kebap türlerine kırmızı pul biber kullanıyorum.

0

pul biber çok güzel bir de yanında serinletici bir içecek varsa neden yenmesin