0

aslında doğrusunu söylemek gerekirse ben mantarın çeşidinden hiç anlamam kültür mantarı yani hatta bu hazır mantarları hiçbir zaman alıp yemek yapmamışım çünkü mantar yemekten çok korkuyorum ya zehirli olsa diyorum onun için şu ana kadar bir defa olsun bile ben marketlerden mantar alıp evde pişirip ne yedim ne de çocuklarıma vermişim ama eskiden köyde oturduğumuz zamanlar sonbahar ve ilkbahar aylarında mantar çok olurdu bizim köyde o zaman toplardık annem bize yapar da çok güzeldi biz yerdik
ama hiçbir zaman zehirler mi dedik ama yine eğer o mantarlar olsa ben kendi elimle toplasam yine mantar yemeğini severim ben çünkü ben mantar topladığını zaman hangi mantarın zehirli olup hangisi zehirli değil anlıyorum ama bu hazır mantarlardan pek fazla bir şey anlamıyorum çünkü bizim topladığımız mantarlara hiç benzemiyor.

1

mantar bir bitki değil malum. adı üstünde mantar ve çok farklı sporlar üretmesi mümkün. iki kere kültür mantarından rahatsızlanmış biri olarak mantar tüketmiyorum. artık alerjim mi var, dokunuyor her nedense. canım çekse de yememeyi tercih ediyorum sağlığım için. vücudumun hassas bir dönemine ya da bağışıklığımın düşük olduğu bir ana mı denk geldi bilemiyorum ama bana iyi gelmiyor ve yemeye korkuyorum.