0

ben yoğurdu hazır olarak tüketirim. belli başlı markaların kaymaksız olan yoğurtları hoşuma gidiyor. aslında kendi mayaladığım zamanlarda olmuştu. fakat hazır yoğurt daha çok hoşuma gidiyor.

0

köyden gelen giden varsa mayalanmış.aliriz. ama eğer yoksada satın alırız. yapacak bişey yok.

0

köyde yaşadığımız için çok fazla inegimiz vardı sütü kendimiz sağar kaynatıp yoğurt yapardık o kadar sağlıklı ki yurtta ki yogurtlardan o kadar çok sıkılmıştım ki çünkü yiyemiyordum kokuyordu alismadim yani bir türlü hep tuhaf geldi bana evdeki ne alıştığımız için o bize çok çok farklı geliyordu ve yiyemiyordum sütümüzle zlsadece yoğurt değil peynir ayran da yapardık hatta hep ocak başına gidip sütü ben kaynatırdım o kadar çok taşma riski vardı ki yinede severek yapardık hazır yogurtlar da güzel ama bizim evdeki kadar değil .sütü kaynatırdım sonra biraz beklerdim soguması için soğuduktan sonra biraz yoğur alıp içine atardık üzerini kapatıp mayalanmasinı beklerdik sonra yoğurt tuttuktan sonra dolaba koyardık zaten ayran yapmak içinde yoğurttan biraz alıp kasirsirorrdik sonra da biraz su köpük köpük ayran olurdu doğal olan herşey o kadar güzel ki yedikce kendimize geliyoruz gibi.ben çok seviyorum evde yaptığımız yoğurdu peyniri ayranı tereyağı keşke herkes doğal doğal yese yoğurdu

0

annem evde kendi yapıyor.çiğ süt alıp kaynatıyor ve toprak kapta bekletiyor.onun içinde yapıyor.kendi mayalıyor bir önceki yoğurttan biraz ayırıp.

0

yoğurdu kendimiz mayalıyoruz. en azından katkısız oluyor ve gönül rahatlığı ile tüketebiliyoruz. marketlerden aldığımız yoğurtlar resmen katkı ile dolup taşıyor. bu yüzden en iyisi kendi yoğurdunuzu kendinizin yapmasıdır.