0

bu soruyu biraz alakasız buldum çünkü asla ve katiyen kimsenin ekmeği çöpe atmasını ne gördüm ne de duydum zaten atanda müslüman değildir gerçekten bu konunun üzerine çok konuşacak bir konu tartışılacak bir konu ek kuru ekmeğiniz varsa bana biraz mısır için pencerenin köşesine koyun dışardaki açık kalan kuşlar ya da dışarıda bırakabilirsiniz hayvanlar var yemediğiniz şeyleri çöpe atıyorsunuz dışarlıklı de düşünü yemiyorsan atma kardeşim dışarı koy hayvanlar yesin ya da evde beslediğimiz hayvanlarınz varsa tavuk vs öde falan gibisinden onları isla tıp tekrar önlerine verebilirsiniz değerlendirebilirsiniz asla ve katiyen çöpe ekmek atmayalım hem de kötü bir şey yani böyle bir şey bilmiyorum hiç raslamadım gerçekten bayağı kötü bir şey lütfen yapmayalım ve yapılmasına da izin vermeyelim

0

hayır asla ekmekleri, yemek artıklarını vs artık yiyecekleri çöpe atmıyorum hayvan barınaklarına veya tavuk köpek vs hayvan besleyen ailelere veriyorum kendim evimde bunu biriktiriyorum sokak hayvanlarına falan veriyorum asla çöpe atmıyorum atılmaması gerekiyor bence çünkü dışarda başıboş aç bir sürü hayvan var bir sürü barınak var bunlara bağış yapılabilir bunlar için ekmekler toplanabilir.

0

çok bayat oldumu çöpe atmıyorum ama çöpün yanına koyuyorum hayvanları olanlar hayvanlarına götürürler yani ejmak telef olmuyor yada boşaltıyorum kediler kuşlar yiyor

1

çöpe asla atmam. ama israf ediyor musunuz derseniz ne yazık ki. bazen bayatlıyor veya çok çabuk farketmeden küfleniyor. bu nedenle o ekmekleri sitenin bahçesinin duvarına asıyorum. hayvan besleyen insanlar alıp hayvan yemlerine karıştırıyor diye biliyorum. ama yine de israf ve boşa gitme olarak görüyorum. tüketilmeyeceğini farkedersem mikserde parçalayıp kurutuyorum ve galeta unu olarak kullanıyorum.

0

çöpe ekmek atmak günahtır israftır ben çöpe ekmek gibi hiç atmadım ya yedim yada poşete koyup astım

0

genelde hayır çünkü ihtiyacımız kadarını alıyoruz ama bazen arttığı zamanlar oluyor o zamanlarda belediyenin ekmek koymak için kutuları oluyor onlara koyuyoruz veya hayvanların yemesi için sokaklara koyuyoruz en mantıklısı yenmeyen ekmeği hayvanlara vermek çünkü onlarda bir canlı sonuçta

1

ben asla çöpe ekmek atmak zaten ekmeği pek fazla çıkarmıyorum yani kendi yiyebileceğimiz kadar çıkarıyoruz eğer bazen az böyle lokmalar kalırsa kuru olduğu zaman sadece bir poşette toplayıp biriktiriyorum biriktir dikten sonra ya köye gönderiyorum tavuklara veriyor ya da buradaki eskiciler ekmek alıyor eskicinin arabasının üstüne bırakıyorum bazen para alıyorum bazen de öyle bırakıp geliyorum yani çöp atmam günahtır nimettir çöpe atılmaz.

0

çöpe neden ekmek atılır bilmiyorum kaç ekmek yiyeceğinizi bilmiyor musunuz? çöpe atacağıma bir sürü hayvan var muhtaç onlara veririm . ekmeğin çöpe atılma gibi bir durumu olamaz.

0

hayr tabiki cope ekmekmi atilir bazen dilimleyip camin ònune koyuyorum kuslar geliyo diyo bazende toplayip disarda kapiya asiyorum biri gelip aliyor alan kisiyi bende gormedim

0

hayır, atmam. çünkü israfa girer, ve aynı zamanda bir günahtır her şeyden önce. sonuçta senin yemeklerde sürekli yediğin ve o an çöpe attığın ekmeği bulamayan, sadece bir ekmek için gecesini gündüzüne katıp çalışan, 3-5 kuruş para kazanıp bir ekmeğe muhtaç olan belki dünya üzerinde milyonlarca insan var. aynı zamanda öyle bir şey yaparsam bir suçluluk duygusu kaplar içimi, çöpe atarken içimde adeta ağlarım. o önemsenmeyen, çöpe atılan ufacık bir parça ekmeğin bile, birçok insan için altın değerinde olduğunu unutmamak gerek. birçok insan dünya üzerinde yiyecek bir kırıntı ekmek bulamadığı için hayatına son vermek zorunda kalıyor. elinizdeki ekmeğin değerini bilin yani.

0

elbette çöpe ekmek atmıyorum nimeti niye çöpe atacak mısın yemediğimiz kalan ekmekler olursa onları pencerenin kenarına koyuyorum sevgili kargaların yiyor ya da camdan dışarı atıyorum köpekler yiyor çünkü hiç kimsenin girmediği bir bahçe var evimin yanında yani kimsenin üzerine basma ihtimali yok ya da varsa bile çok az zaten kimliğe ekmeğin üzerine bassin nimet o nimet.

0

atılmaması gerekiyor. ekmeklerin küflenmesini beklemek yerine sertleştiği ilk zaman suda ıslatıp insanların basmayacağı boş yerlere koyarak hayvanlara özellikle de kuşlara yardımcı olunabilir. bazen görüyorum taş gibi sertleşmiş ekmek koyuyorlar. arkadaşlar sizin bölemediğiniz o ekmeği hayvan nasıl yesin. nolur ıslatarak koyun.

0

çöpe ekmek atmakta nedir ? böyle birşey var mı bizde türk toplumunda . bayatlayan ekmekleri çöp tenekesi in yanına asariz . yada sütçü gelip alır ona veririz .

0

hayırrr kesinliklee atmıyoruum atanlarıda anlamıyorum.hiçmi düşünmüyorlar o ekmeğin ne kar zor alındığını bu kadar israfkar olmamalıyız ekmek küflenene kadar tüketirim küflendiğindede kuşlara veririm allah insanlara akıl fikir ve ihsan eylesinnnn.

0

hayır atmıyorum ve atmak gunah diye biliyorum bu yuzden dolayi hic kimseye atmayu onermiyorum gunaha girmeniz mumkundur

0

cope ekmek atmamaya calisiyorum. yani ben şöyle soyleyeyim, kuflenmeden tuketmeye calisiyorum. yani bayatlamis ekmegi yiyemiyorsam bile hani en azindan ekmegi firinlayip kurutuyorum. galeta unu ahline getiriyorum. hani en azindan kofteye katarım diye. ekmek azla mesela sry yapiyorum. hemen yumurtaya bulsyip kizartiyotum. yani oyle de degerlendirebiliyorum bazen. maksatim cope gitmesin. mesela benim teyzem zardan biraz daha büyük küpler kesip firinda kizartiyor. corba yaptigi zaman corbaya katarim diyor mesela. bunu ds yapmak isteyen yapabilir yanim

0

atmıyorum çok şükür en kötü ufalayip pencere önüne koyuyorum kuşlarda yesin garipler

0

çöpe yiyecek atmak bana saçma geliyor. eğer ekmek kurumuş ise köpte içine konulabilir ya da ıslatıp bir köpeğe veya bir kediye verilebilir. genel olarak çöpe ekmek atılıyor ülkemizde. bu durumun önüne acilen geçilmelidir. çünkü çok büyük bir ziyan ortaya çıkıyor.

0

hayır çöpe ekmek atmak bayatlayan ekmekleri bir poşete toplayıp ardından köyde olan akrabalarımıza varsa tavuklarına ve hayvanlarına vermeleri için onları göndeririz.

0

hayir cope ekmek atmıyorum eger bayatlamissa bu ekmekleri kofte yapiminda ya da tatli yapiminda kullanabilecegim icin israf etmiyorum en olmadi sokak hayvanlarina dograrim oblar yerler cope atmamaliyiz