0

insan hem iyilik yapan hemde k tğlğk yapabilen bir varlıktır. her ikisini de içinde barındırır ancka bunu nasıl kullanacağını kendisi tayin eder yani kendisi yön verir bu duygulara. yaşam şekli bakış açısı düşünme şekli akıl yürütmebilme potansiyeli duygusallığı vs gibi bir çok etkenden kaynaklanabilir. insan çocukluğunda yetişir öğrenir bilinçlenir ve büyür. insanın içerisinde bazı bastırılmış duygular vardır bu kavramlar ortaya sonradan çıkar. ve büyüdükçe bizi etkisi altına alır. insan bu duyguları bastırabildipi müddetçe iyi bir insan olmaya çalışır kendini yetiştiği ve geliştirir. ancka bunları yeterince geliştiremediği zaman sevgisiz büyüdüğü zaman insan kötü bir varlık haline gelebilir üstelik yapmış olduğu bu kötülükten zevk almaya başlar ve kötülük ile beslenmeye keyif almaya çalışır. insan yaşamı boyunca için de her ne kadar hem iyilik hemde kötülük barındırır barındırsın kendini kontrol edebilme dürtüsünü kullanmalıdır. bu dürtü kullanılmadığı taktir de daha ileriki boyutlar da kendisine ve karşısındakine zafer verebilme eğilimi gösterebilir. insanıniçinde hem kötülük hemde iyilik vardır önemli olan sizin hangisini tercihettiğinizdir.

0

insan doğasında mayasında iyilik ve kötülük ikisi de vardır.kendisine irade ve akıl ve ne gerekiyorsa her duygu, düşünce verilmiş, donatılmış ve hangisini seçeceği kendi bırakılmıştır.

0

insan doğasında vicdan nereye çekerse oraya yönleniriz, nefsimizi de durduramayarak. insan doğasında iyilik de kötülük de dengede bir terazi, ağır basan bir yanı yok.

0

insanın doğasında ikisinde mevcuttur ama bu birazda insanın kendisinde olan bir süreçtir herşeye güzel bakmak çoğu zaman bizim elimizdedir o bu şu kötü olabilir biz iyi olursak çevremizdekilerde iyi olur herşey güzel olabilir ama doğamızda ikisinde olduğu için maalesef ikisininde yapıyoruz keşke hep iyi kalsak

1

insan doğasında her ikisini barındırır. ama kötülük sonradan çıkmıştır. insanın içinde hep iyilik vardı. insan bir yasak olan şeyi elde etmek isterken kötülük yapabilir. yada merak etkisi yarattığı şeyi ulaşmak isterken kötülük yapar. iyilik yönü çok ama kötülük yönü de onunla birlikte illa olur. bence ikiside vardır.

0

her ikiside barınıyor bence.. biz hangi yönümüzü açığa çıkartırsak zamanla hangi yönümüzü beslersek ve bize iyilik/kötülük hangisi aşılanırsa o yarz bir insan oluyoruz.

0

insanin fitratinda ikisi de mevcuttur. bir laf vardir. lastigi nereye cekersen oraya uzar diye. sende icindeki lastiği (iyiliğe ya da kötülüğe) nereye cekersen oraya gidecek.

0

insan doğasında hem iyilik hem de kötülük barındırır. çünkü her iki özelliğe bürünecek bir yapıdadır.

0

insan doğasında iyilik barındırıyor olmalı kesinlikle ama peki bunca kötü insan nasıl başarıyor kötülük yapmayı bilmiyorum uzun uzun konuşulabilecek bir konu aslında bu

0

insan doğasında iyilik de barındırır kötülük de barındırır bence,zamanla hangisine yatırıp yapıp büyütürse o taraf daha baskın duruma geliyor.