1

babagannuş yemeği patlıcan ile yapılan bir yemektir.patlıcanlar önce ateşte közlenir ateşte olmayınca patlıcanın pek tadı yoktur ocağın üstünde falan güzel olmaz ardından soyulur ve eğer içinde tohum varsa tohumları çıkarılıp yıkanır ve doğranır. sonra tavaya yağ koyulur ve bir yandan da sarımsaklar ezilir dövülür isteğe göre kırmızı biberde közleyip doğradıktan sonra için atabilirsiniz tadı daha çok güzel oluyor ya kızardıktan sonra içerisine patlıcanları ekleyip üzerine sarımsakları koyup karıştırırsanız tamamdır.

1

babagannuş yemeği patlıcanların gözlenmesi ile olur. önce istediğiniz miktarda patlıcanları gözlüyoruz . kestikten sonraki özlediğiniz patlıcanları soyuyoruz. sorduğumuzda bunları tek tek dilimliyoruz . küçük küçük parçalara ayırıyoruz . ardından tavada yağ pul biber sarımsak kızartıp patlıcanlar ekleyip karıştırıyoruz . ama bir diğer şekil olan yoğurtlu olanı da var patlıcanları yoğurt ekliyoruz . ardından sos olarak ya pul biber sarımsak bunları kızarttım. babakanuç şunun üstüne serpe biliyoruz. afiyet olsun.

1

babakanuç yemeği için gereken malzemeler 5 veye 6 patlıcan sarımsak ve tuz önce patlıcanların arka kabuklarını soyup mangalda ateş yakıyoruz ve mangalın üstüne patlıcanları dizip kartonlarla pişiriyoruz patlıcanlar piştikten sonra kabuklarını tertemiz bir şekilde soyuyoruz ve bembeyaz olması gerekir sonra patlıcanları bıçak yardımıyla ya da çatalla ezip süzgeç de süzüyoruz acı suyu gitsin diye veya 6 diş sarımsak isteğe göre havanda dövülür ezilen patlıcanların içine katıyoruz sonra bir tavada yağ kızartıp yağın içine kırmızı pul biberi atıp patlıcanları da tavaya katıp iyice kavuruyoruz kavurduktan sonra servise hazır oluyor.