1

aslında ideal yaştan daha çok anne ve baba olmaya hazır olmak daha önemli diye düşünüyorum. bazı insanlar 20 yaşında bile anne baba olsa anında uyum sağlar ama bazıları 25 ini geçse bile uyum sağlayamaz. insanın isteği önemlidir. tabi kişinin sağlığı açısından erken yaşta olması daha sağlıklı olabilir.

1

bu konu çok su kaldırır. bunun yaşı için kısmet diyebiliriz. erken yaşta olunursa anne baba daha zinde olduğundan ilgisi fazla olabilir. 28 yaş olabilir. allah hayırlısını versin. erken yaşta çocuk sahibi olursun bir bakmışsın vefat edersin,yarına kimin çıkacağını allah bilir.

1

bence anne olma yaşı 24 olmalıdır erkeklerde baba olma yaşı 28 dir. diye düşünüyorum çünkü 30 yaşlara girdiğinde bir kişi yolun yarısına gelmiş gibi hisseder kendini yaşlı bir birey gibi hisseder kendini onun için 30 yaşında olan bir erkek şiçin çok geç diye düşünüyorum.erkende 20 li yaşlarında çok erken olduğunu düşünüyorum gençlik zamanları oluyor bir bireyin ozmanlar. onun için anne baba olma yaşının 24 - 28 arasında olmasını düşünüyorum ne erken ne geç bir yaş değil tam bir aile kurma yaşları olduğunu düşünüyorum.

1

bence yasa bağlı değil olgunluğa kişiliğe bağlıdır.maddi ve manevi olarak kendini hazır hissettiğin yaşta evlenmelisin

1

bence anne baba olmanin yasi yoktur. ve her doguranda anne baba olamiyor malesef cunku marifet dogurmak degil ona bakabilmek sahiplebilmekk sahsen ben 23 esimde 24 yasinda ve 1 yasinda bir dunya tatlisi pasamiz var ve ben belki kucuk yasta anne oldum ama iyikide oldum gercekten bence fazla da beklememek gerekiyor anne baba olmak icin cunku hersey onu gorene kadar onu gordukten sonra dunyan tamamen degisiyo onun bi bakisi bi gulusu dunyaya bedel onun canina bi zarar gelmesin diye insan o kadar korkuyo ki rabbim dileyen isteyen herkese ama herkeseee evlat nasip etsin cunku evlat hasreti ve evlat acisi cok ama coook zordur rabbim kimselere yasatmasin..

1

bence yaş önemli değildir.eger sorumluluğu kaldırabiliyosan baba yada anne olmayı hakediyorsun ama illa yas dersende 24 23 yas uygundur.

1

bence en az 25 en fazla 35 yaş aralığıdır.

1

yaş ile alakalı fakat sadece yaş bir etmen değildir . kendi kendinize yetenilirseniz eğer artık çocuk yapabilirsiniz . ekonomik uygunluk çok önemli çünkü çocuk yaptıktan sonra iş bitmiyor. onun geleceği çok önemli uygun yaştan ziyade uygun şartlarda yoksa ne kadar erken o kadar güzel olur . çünkü gençken çocuğunuz olursa çocuk asker yaşına geldiğinde sizde genç dönemde daha çok yardımcı olabilirsiniz

1

türkiye anne baba olma evlenme yaşı çok küçük yaşlarda gerçekten bu yüzdende boşanmalar çok oluyor insanlar olgunlaşmadan evleniyorlar borca sıkıntıya giriyorlar borçla sıkıntıyla uğraşırken birde çocuk sahibi oluyorlar daha kendilerinne bakamazken o çocuklara nasıl bakacaklarını hiç düşünmüyorlar gerçekten o çocukların günahı ne ki onu anlamıyorum zaten boşanıyorlar olan hep çocuklara oluyor orta kalıyorlar remen bi o taraf bi otaraf rezil oluyorlar bende yanı şeyi yaşadığım için biliyorum bence en ideal yaş 25-26 çünkü o yaştaki bi erkek ve bi kadın sorumluluk sahibi oluyorlar ellerinde doğru düzgün işleri oluyor diye düşünüyorum

0

bence 28 yaşında olmalıdır. çok erken yaşta evlilik iyi değil. çok çabuk bıkabiliyor. heves kaçıyor.

0

bence anne ve baba olmak için tam ideal yaş 23'tür çünkü 23 olsa insanın çocuklarına daha çok onlarla büyür geç yaşta anne baba olunca da birçok zorlukları vardır yani sağlık sorunları bakmama sorunları en ideal yaş bence 23 anne baba olmak için.

0

bence anne ve baba olmak için ideal yaş 25 yaş ve üzeridir zaten 18 yaş altında çocuk yaptığınızda bu sizin için bir risk faktörüdür bence kendinize dikkat edin iyice bugün ve ondan sonra çocuk yapmaya karar verin çünkü bu çok önemli bir konudur.

1

bence anne baba olma yaşı kişinin isteğine göre ya da kendini hazır hissettiğinde göre olması gerekiyor. ama genel olarak ortalama 25 29 yaş arası olması gerektiğini düşünüyorum .çünkü 30'da 35 li yaşlarda sonrası biraz daha olmama ihtimali olabiliyor .
bir de sorumlulukları alabilecek yaşta olması çok önemli eğer 25 yaşında sonunda alabileceğini düşünüyorsa elbette anne baba olabilir .
eğer 30'lu yaşlarda bile hala anne baba o olmanı bilincinde değil sorumlulukları yerine getiremiyorsa anne-baba olmasınlar.
ama eğer daha erken yaşlarda 20'li yaşlarda getirmek istiyorsa ebeveyn sahibi olmak istiyorsa ve sorumlulukları yerine getirip çocuğu ile beraber büyümek isteyenler oluyor .eğer o şekilde ise yani o zamanlarda da doğru bir insanın kendini hazır hissetmesi ne bağlı bir durum. bana göre en ideal yaş oranı 25 dir.

1

bence çok geç yaşlarda olmamalı.örneğin 30'lu yaşlarda ilk çocuğa sahip olmak fazla bence.bana göre 25 yaşında bir kişi anne ve baba olabilir bu kişinin olgunluğuna bağlı çünkü ne kadar erken olursa çocuğuyla o kadar iyi anlaşır daha çok sorumluluk alır ve çocuğu ile beraber büyür.hem o zamanki enerji ve heyecean eminim ki bambaşkadır.

1

bence 23 yaşında evlenilip 27 yaşında anne baba olunmalı yoksa geç oluyor diye düşünüyorum