0

bu durum genellikle yeni doğan bebeklerde ve 1 yaşına kadar olan bebeklerde görülmektedir ciltleri çok hassas olduğu için dokunulduğu zaman öpüldüğü zaman çok çabuk kızarma ve tahrik olurlar aynı zamanda bebekler çok fazla sarıldıkları zaman isilik denen bir hastalık rahatsızlık geçirirler bundan dolayı da o kırmızı benekler ortaya çıkabilir.

1

aslında bu durum en çok yeni doğan bebeklerde görünüyor yeni doğan bebeklerin cildi çok hassas olduğu için dış ortamdan etkilenip çok öptüğü zaman yani böyle kızarıklar ve sivilceler çıkıyor ya da temizlik sırasında sert bezlerle temizlendiği zamanda kızarıklık ve sivilce çıkıyor bebeklerin cildi hassas olduğu için yumuşak dölbent temizlenmesi gerekir bunlara dikkat ederseniz öyle kızarıklar ortadan kalkıyor.

0

yeni doğmuş bebeklerde genellikle olur onlar 1 yaşına gelene kadar çok yanaktan öpüldügu için tahriş oluyor. hatta bu yüzden aileleri elinden öpün diyor çocukları. bide çocukları tükürük agizdayken ıslak ıslak öpunce de böyle oluyor. opulmemesi lazım mesela elimizi başına da surmememiz lazım çok hassas olduğu için hasar alıyor.