0

kendimin kitabı okumasını tercih ederim.çünkü ben o kitabı okurken kendi iç sesim ve iç dünyamda koordineli bir şekilde okuyup kendi hayal dünyamda sınırlandığım kadar sınırlanmış olurum. başkası bana kitap okuduğu zaman,belli bir yerden sonra dikkatim dağılır ve o kişinin yapmış olduğu tonlamalarla bir nevi yönlendirme ve kısıtlanma yaşarım.çünkü karşımızdaki kişi okurken farkında olmadan kendi ilgi alanına giren bilgi yada kelimelerde daha çok vurgu ve tonlama yapar bu da bize bir nevi yönlendirme etkisi yapar.

0

kitabı kendim okumayı tercih ederim. başkası okuyunca aynı etkiyi yaratmaz, odaklanamam, hayal dünyam kısıtlanır.

0

kitabı okumayı severim çünkü aklımda o an canlanır kimi zaman beğendiğim kısmı bir başka yere not ederim . başkası okuduğunda o duyguyu bana tam olarak yansıtamaz .

0

okumayı severim okurken beynimde tüm yazan karakterler sanki birer oyuncu ve beynimde canlanır film izliyomusum gibi

0

kendim okumayı tercih ederim. başkasından dinleyince aynı hazzı alacağımı ve çok hoşuma gideceğini sanmıyorum. kendim okuduğumda daha çok yaşıyorum çünkü, daha çok adapte oluyorum gibi. başkası okursa kopar giderim. e o zaman söylenmez de dön geri diye. hem önemli olan kendin okuman değil mi zaten? böylesi bana daha çok şey katar diye düşünüyorum.

0

tabiki kendim okumam daha iyi..çünkü onun içine dalmak ve o kitabı anlamak lazım

0

kendim okumayı tercih ederim kendim okurken her şeye dikkat ederek okurum ama başkası okurken genellikle ister istemez kafam başka yerlere gider ve anlayamam

1

kitap okurum ama başkası okusa da fena olmazdı sanırım.

0

eğer kitap okumak için bir engeliniz yoksa tabii ki de kitap okumayı tercih ederim. çünkü kitap okumak hem kelime hazinemi genişletecek hem de alzheimer hastalığına yakalanma riskimi düşürecektir.

0

severim ama grinin 50 tonu filmin kitabinin 3 serisinide okumusumdur =)

0

kitap okumayı tercih ederim elbette , okumak bir ihtiyaçtır nasıl ki başkası benim yerime uyursa bana faydası olmaz ise başkasının kitabı bana okuması da faydalı olmaz. münakaşa ederek konuyu değerlendirmek başka tabi.

0

okumayı severim hatta yazmayı da seviyorum

0

kitap okumayı severim bir başkası okuduğunda kafam almaz