0

benim fikrim de çok gereksiz ve tartışmaya açık bir konudur bu konu. düğünler kişilerin düşüncelerine düğünler kişilerin düşüncelerine ve kültürlerine göre yapılmaktadır ve her yörenin her gün her semtine fazla bir düğün yapılış tarzı bulunmaktadır. benim fikrimce düğüne benim fikrimce düğüne çok para yatırmak yerine gidip güzelce evini barkını tüm isteklerini toplayıp güzelce çıkartmak daha mantıklı gelmektedir. malum günümüzde dolar olsun altın olsun bu tür kurların fiyatları fazlası ile artmış durumdadır ve bunların artışı fazlası ile düğün yapacak aile sahiplerine yansıyacaktır.yani demek istediğim masrafa girmeyip o gireceğiniz masrafa gelin ve damatın güzelce evini döşer üstüne araba bile alınabilir.hiç gerekli değil ve saçma buluyorum.düşüncelerim bunlardır.

0

yani gereksiz olduğunu düşünmüyorum sonuçta insan hayatında bir kez evleniyor ve masraf yapması kadar normal bir şey yok eğer her şeyin mükemmelini ve şatafatı seven kişi sırf gösteriş olsun diye fazla harcama yapıyorsa buna karşıyım ama o mutlu günü için harcama yapıyorsa doğru bir şey yani yanlış buluyorum bunu sadece gereksiz harcamalara karşıyım.

0

bence de cok gereksiz bu zamanda. yani cok asiri masraf var. yeni bir eve cikarken bile rahatlikla en az 20 bin tl harciyoesun. esyalardi, kirasiydi, depozitiydi, emlakci komisyonuydu filan baya masraf bir kere. eee.. dügun yapacaksın nisan yapacaksin, iviri ziviri, nisan bohcasiydi, davetiyeler, nisanlik elbise ve takim elbise, duun icin gelinlikti damatlikti, arabasiydi duun davetiyeleri virti zirti en kötü 30 bin tl civari bir para ile kurtariyorsun. hadi ev icin yapilan masrafi anlarim. yeni bir ev aciyorsun ama.. dugun icin yapilan butun masraflari israf olarsk goruyorum. baska birsey degil yani. ne gerek vsr. o dugune harcayacagin parayla cik avrupa turuna. bircok yer gwzmis gormus olursun. hem de eglenmis olursunuz. birlikte gecirdiginiz, eglendiginiz zaman cok olur. guzel anilar biriktirirsiniz hem.:)