0

stres, karşılaşılan durum karşısında heyecanlanarak zaman ve iş yönetiminin elimizden kaymasıdır. stres durumunda kişiler telaşa kapılırlar ve iş yönetimi noktasında problemler yaşarlar. stresle baş etmede kullanılabilecek ilk yöntem zaman yönetimidir. zaman yönetiminde başarılı olan kişiler stres yapmaktan ve kaygı duymaktan uzaklaşırlar. stres yönetimini sağlayan 2. yöntem ise hareketli yaşamdır. zinde bir beyin, sağlıklı bir beden stres azaltıcı özellik taşımaktadır. stres azaltıcı bir diğer yöntemse hobi edinmektir. boş zamanlarında kendini mutlu eden etkinliklerde bulunan kişiler stresten kurtulma şansı yakalarlar.

0

stresi önlemenin yolu dışarıda yürüyüş bitki çayı adaçayı ve papatya sakinleştirir,bitter çikolata ve kurulmuş tüketmek strese birebirdir

0

stresi önlemek için öncelikle neleri en çok stres ettiğimiz bilinmelidir. stresle baş etmek için öncelikle dikkat etmek gerekir. stresli olduğumuzda sorunun geçici olduğunu ve onu halledebilecek bir durumda olduğumuzu bilmemiz gerekmektedir. gezip tozmak işe yarar ama geçici olabilir. bu yüzden çözümlere gidilmelidir. boş durmak yerine bir şeyler yapmak gerekir.yaparken mutlu olduğumuz bu şeyler insanı stresli ortamlardan alır.