0

istanbul'da yasayan biri olarak istanbul'da yasanmaz diyorum. yani bana kalsa ben aileme derim ki baska bir sehirde yasayalim. ama iste babam cevre burada diyip oturdugu mahalleden dahi cikmiyor. oturduumuz ev kira mesela. ywni daha dogrusu kiraciiz. bundan once oturdugumuz ede artik ev sahibi satacakti evi, mecburiyetten ciktik oradan. babama dedim (birde yakin mahalleler) su mahellede surasinda bir kiralik var. babamin kira olarak aradigi paraya da uygun filan. neyse diyoru burada surada ev var diye, oturdugum mahalleden cikmam dedi. bende dedim iyi ne halin varsa gor. aradigin fiyata bulamayacaksin ki bu mahallede. hep daha fazlasini vereceksin dedim. sonra da ev aramayi biraktim ben. suanki oturdugumuz eve gecen ramazanda geldik buraya. hic ellemedim. kendisi bulmus burayi. yine ayni mahalle bak. neyse iste bana kalsa bursa ya da canakkale'ye yerlesirim. nr istanbul ne izmir, ikisini de istemiyorum. kesmekes icinde hep. istanbul zaten basli basina stres. yani iste calisan biri olsam kesinlikle giderdim bu dedigim sehirlere. iste calismadigim icin ailemle kalmak zorundayim.

0

izmirde 2 sene yaşadıktan sonra tayinim çıktı ayrıldım. keşke tekrar izmire dönebilsem, nasıl arıyorum oradaki hayatımı bir bilseniz. özgürlük keyif hepsi orada. istanbulda yaşanır mı hiç ya. istanbulda yaşamak rezillikten öte bir şey değil

0

istanbullu olarak istanbul demek isterdim fakat trafik keşmesesi yüzünden artık istemiyorum izmir'de güzel bir yer ortada yaşamak isterdim.

0

izmir'de yaşadım. istanbul'u merak ediyorum. orada yaşamak nasıl bir histir acaba?

1

izmir'de yaşadığım için izmir'i tercih ederim. istanbul'a alışmak çok zor olur.

1

izmir derim. istanbulda yaşanmıyor artık bunu garanti ediyorum. kalabalık, kirli hava, gürültü, insanlar... insanlar! eğer çok paran varsa evet istanbul yaşamak için iyi bir şehir olabilir, nasıl yaşanacağını biliyorsan. ama yok ya, çok kalabalık arkadaşım, arabalar insanlar trafik karmaşa her yerde. yok yok. izmir.

1

kalabalık olmasından dolayı istanbulu tercih etmezdim izmirde yaşamayı tercih ederdim

1

izmir bi bakıma tatil amaclı kullanılan bir şehirdir. izmirde gezilmesi gereken güzel ve bi o kadarda degerli yerler mevcuttur. izmir gibi güzel bir şehirde denize yakın bir evde oturmayı her zaman hayallerimde yaşatırım. bir gün inşallah gerceklesir diye dua ediyorum.

0

istanbul da yaşamayı tercih ederim. çünkü yılların getirmiş olduğu alışkanlıklar ve bir anda değişmeyecek durumlar bunlar. ama izmir'e de yazları gidebilirim.