0

telefon bağımlılığını varise eğer, gün için de başka şeylerle uğraşmaya çalışabilirsiniz. ya bir film izleyebilir dışarı çıkabilir gününüzü bir şekilde değerlendirmeye çalışırsanız bu şekilde telefondan uzaklaşabilirsiniz. telefonunuzu kendinizden uzak tutmaya çalışın onu aramakmış olursunuz böylece.

0

telefin bağımlılıgının uyuşturucu bagimliligiyla esdeğer olduğu apaçık bir gercek.insan beyni ciddi anlamda hasar görüyor ve maleşef herhangi bir ortam olsun orada gözümüzün aradığı ilk şey telefon bir an önce girsem kafasindayız.
telefon bağımlılığından kurtulmak için
sosyal medya kullanımini azaltmak gerekir.
sosyal medyada günde diyelim ki 1000 kişiyi takip ediyorsunuz günde 500 tane gönderi yayınladıklarıni düşünürsek hepsine bakmanız bile kim bilir kaç saat sürecektir işte bu yüzden sosyal medya kullanımı kisitlanmali.
arkadaslarla daha çok vakit geçirilmeli.
kitap okunmali.
bulmaca çözülmeli.
spor yapılmalı.

0

öncelikle ben de çok fazla telefon bağımlısıyım ve bilgisayara çok fazla geçiyorum bu aralar internetten para kazanmaya taktım bu yüzden de çok fazla kendimi teknolojide zaman geçiriyorum bu yüzden kendimi dışarıya atmaya çalışıyorum eğer siz de kendinizi dışarıya atarsanız doğaya atarsanız bu telefon bağımlılığından kurtulabilirsiniz ilk önce zorlanacaksınız ama sonra da insan alışıyor.

0

telefon günümüzde çocuk yaştan itibaren kişiye verildiği için bir nevi bağımlı oluyor bunun önüne geçilmesi kolay bir şey olmaz bunun için uzun yıllar gerekir çocuklara belli bir yaşa kadar teknolojik alet verilmemeli artık bağımlı hale gelenler için telefondaki uygulamalar yavaş yavaş kısıtlanmalı ve uzun bir süre sonra bağımlılığın önüne geçmeyi başarabiliriz

0

pek fazla işin olmadıkdan sonra kullanma kullanacaksan bir saat koy o saat e gore kullan kı bıraz da kullanımı azaltabilirsin

0

çok fazla uygulama barındırıyor diye çok fazla kullanılıyor. sürekli elimizde telefonla geziyoruz bu yüzden. bağımlılıktan kurtulmak için her uygulama ilgilenmemek veya az vakit harcayarak ilgilenmek gerekir.

0

telefon bağımlılığının önüne geçebilmek için kendimizi başka bir uğraşlara vermemiz gerekir. çünkü başka bir şeyle uğraşmadığımız zaman kendimizi sadece telefona veririz. bir de sosyal medyamız olduğu zaman telefonla genelde çok uğraşırız. o yüzden sosyal medya kullanmamak veya sınırlı kullanırsak eğer telefonla daha az uğraşmamızı sağlayabilir.

0

telefonu elinden ne zaman bırakırsan o zaman telefon bağımlılığından kurtulursun baßka türlü olmaz zir yani

0

telefonu elinden bırakmayi öğrendiğin vakit bağımlılıktan kurtulabilirsin.

0

kendisini meşgul edecek şeyler bulunabilir kitap okumak senecekler arasında düşünulebilir

0

mümmkün olduğunca ihtiyaç dahilinde kullanılmalı, sosyal medya ve benzeri uygulamalara belirli bir zaman aralığında yönelilmeli, sınırlandırma ile çözüme kavuşulabilir.