0

ülkede gayet basarılı olan diziler var. bunlardan bir çogu ay yapım sirketi olan yapım sirketi tarafından yapılmaktadır. basarılı bir dizi olan cukur,poyraz karayel,ezel,çarpişma,yaprak dökümü,ağlama anne,kızım,selena,perihan,adanalı,avlu,ufak tefek cinayetler,diriliş ertugul,söz,behsat ç gibi diziler bu güne kadar yayınlanmış,yayınlanan,yayınlanacak olan basarılı dizilerden sadece aklıma gelenler.
yarışma programında basarı elde eden bir çok yayınlanan,yayınlanıp yayından kalkmış,yayınlanacak olan bir çok yarışma programı var. mesela kim milyoner olmak ister,ben bilmem eşim bilir,yaparsın aşkım,milyonluk resim,eyvah düşüyorum.kızlar ve anneleri,o ses türkiye,yeteneksizsiniz türkiye bunlardan sadece aklıma gelen başarı elde eden bi kacı sadece.
ülkede basarılı şeyler yayınlanıyor. bu konuda sorunumuz yok. sadece tek sorumumuz oldugunu düşündüğüm olay rütük çok gereksiz sensür koyuyor, çok fazla gereksiz yere yapım sirketlerine ceza kesiyor. bunun dışında bir sorunumuz oldugunu sanmıyorum.

0

dizi saatleri çok uzun. muhtemelen bundan oyuncular ve senaristler de şikayetçidirler. onun dışında hepsi birbirinin aynı, saçma konular. kötü oyunculuklar, bitmeyen reklamlar.
filmlere gelince kaliteli işler yapılmıyor artık. belden aşağı espriler yapılan filmler en çok izlenen filmler oluyor. bu anlamds kullanılabilecek en iyi teknoloji saçma sapan filmlerde kullanılıyor.
televizyon programlarına gelince hepsi kurmaca hepsi duygu sömürü üzerine inşa edilmiş. sonuç olarak türkiye' de televizyon sektörü hiç iyi bir yerde değil. kaliteli işler yapılmıyor.

0

genelleme yapacak olursam hepsi birbirinin kolajı gibi bence.

0

ilk olarak yapılan dizileri ele almak gerekir çünkü birebir nerdeyse avrupa'da, amerika'da ki dizilerin kopyası yapılmakta.bizim halkımız saf,samimi, içten duyguludur çoğunlukla ve ekranlara sunulan icraatlarında bu yönde olmasını ister.senaryolar farklı çıkamıyor pek, eskiden bizimkiler dizisi çok iyi ve farklıydı.imkanları iyi değerlendiremiyorlar dizi sektöründe.filmler için karamsar konuşamam çünkü güzel işlere imza atan büyük yönetmenlerimiz senaristlerimiz var.ayla, müslüm, dondurmam gaymak, gora,babam ve oğlum gibi başyapıtlar şu an aklıma gelenler.daba da iyi olacağız film sektöründe.tv programları, vakit öldürmek ekranları kaplıyor.olsa da olur olmasa da olur,pek dikkatimi çekmiyor.haberleri takip ediyor çoğunlukla halk,ne oldu ne bitiyor diye.tv programları bu çizgi üzerinde yoluna devam eder.

0

türkiye de diziler ve filmler hep aşk meşk olaylarla çekiliyor artık insanların sevebileceği değilde reytin uğruna diziler yapılıyor.
yuva tıkabilecek diziler çoğalmaya başladı.

1

türkiye'de dizilerin çoğu saçma sapan bence. çünkü saçma sapan diziler görüyoruz. ben sadece mesala bir dizi izliyorum. filmlerde ise normal yani iyi filmler de var kötü filmlerde var.

0

türkiye deki dizilerin çoğu yurt dışındaki dizileri alıp bizim buraya uyarlıyorlar.türkiye ye özgü olan sadece bir kaçtane var oda türkiyenin geçmişini anlattığı için olan diziler,türk filmleri yeni çekilenler romantik komedi olanlar daha hoşuma gidiyor.korku filminde ve aksiyon filmlerinde o kadar etkili bir senaryosu olan film görmedim.

2

türkiye'de yapılan diziler, filmler ve televizyon şovları tamamen reyting amaçlı yani para kazanmak için yapılıyor. içerik çoğunda kalitesiz ve seviyesiz. ama bazı yararlı programlarda yok değil. özellikle belgesel tarzlı programlar oldukça faydalı.

0

bazı dizileri severek ve beğenerek izliyorum. ama gündüz kuşağında ki programları aşırı saçma ve gereksiz buluyorum. bu yüzdende hiç birini izleme gereği duymuyorum.