0

para olmazsa olmaz elbette bu hayatta.şimdi kim çıkıp diyebilir ki ben parasız yaparım diye.bence bunu hiç kimse diyemez.para yaşamak için en önemli araçtır.o olmazsa geçim yapamaz ev geçindiremez hatta yaşayamazsın.bu sebepten para insan hayatı için çok önemlidir.

0

yaşamak için malesef ki önemli evet öyle bir dünyada yaşıyoruz ki herşey para olmuş dostluklar, aşklar herşey para olmuş gerçekten. evlenince bile karşı tarafı zengin mi maddi durumun nasıl ona bakarak kararlarını insanlar var dostun olunca her yere gidip yiyip içip elini biliyorsun ama paranın bittiği gün dostu olmadık diyebiliyor üzgünüm ki gerçekten bir çok alanda önemli olan bir konu olmaması hayatınızın her anlamında kullandığınız için önemini günden güne arttırıyor diyebilirim paran yoksa sen hiçsin derdi annem ben de hep kızardım neden öyle diyon diye tek tek çevremdeki insanların kaybedince uzaklaşınca anladım ne demek istediğini gerçekten haklıymış evet paran varsa çevren hep kalabalık ama yoksa sen tek başınasındır tabiki bu durum herkes için geçerli değil ama bir çoğu üzgünüm ki böyle para her anlamda önemli bir rolde yeme,içme ,giyim , eğitim her alanda olması gereken şey aslında ama olmayıncada öylece yalnız kalakalırsın devir menfaat devri çünkü sana yardım etmek yerine senden kaçıp giderler ben çok yaşadım bu durumu üniversite yıllarımda gerçekten çok gördüm zengin züppeler vardı ama baya züppe patavatsızca hareketleri falan aralarından biri vardı hilal diye bir arkadaş onlara pek benzemezdi ama onunda babası ailesi çok varlıklıydı kızın babası iflas etti ertesi gün okula gelince kimse kızın yüzüne bakmadı çok dokunmuştu bana ya hala hayatımda yer alır kendisini çokta severim o günden sonra canım dostum oldu malesef böyle insanlar hala var

0

paranın değerli oldugunu söyleye bilirim. fakat bu paranın hersey oldugu anlamına gelmez. ne demek istediğimi kısaca anlatıyım size. örnek olarak sakıp sabancı işimi ile bilinen iş adamını örnek alın. çok para sahibi olan bi insandı. sabancı holding yönetim kurulu başkanıydı. bir çok kızıya kazanc sagladı,is sagladı ve kendiside deli gibi para kazanıyordu. fakat oglu yürüme engelli birisiydi ve ne yazikki tedavisi yoktu. sakıp sabancı “bir çok insana iş verdim,kazanç verdimde kendi oglumun ayagına bir cift ayakkabı alamadım” sözü ile ne kadar caresiz oldugunu belirttiği gibi paranın hersey olmadıgınında acıkca belli ediyor. ileri seviyede bi hastalınız oldugunu düşünün ölümçül bi hastamık. deli gibi paranız var ne işe yarar ki? öldükten sonra anlamı var mı sanki? hersey para diğildir. önce saglık,huzur,mutluluk vardır herseyden önce. tamam parada değerli olmazsa olmaz ama hersey demek diğil.

0

parasız kaldığında anlarsın paranın önemini. 1 liranın bile önemi işte o günlerde anlaşılıyor zaten.

0

para önemlidir. ama çok para değil. insanlar kendilerine yetecek kadar parası olduğunda mutlu olmayı öğrenmeliler. çok para kazanma hırsı mutsuz eder. ama az para da mutsuz eder. önemli olan kendine yetebiliyorsan başkasına muhtaç değilsen şükretmek gerekir. para belki her mutluluğun başı değildir ama sürekli geçim kaygısı taşıyan bi insanın da mutlu olacağı söylenemez. akşam eve ekmek götürecek paran yoksa eşini ne kadar seversen sev o an ki stresin onu görmezden gelmeni sağlar.

0

bu zaman da para olmadan olmuyor malesef herşey parayla paran olmazsa aşk olmaz paran olmazsa oturacak bir evin olmaz paran olmazsa karnın doymaz paran olmazsa mutlu olamazsın paran olmazsa gülüp eğlenmesin paran olmazsa sevgi saygı göremezsin cnku herkes menfaatci onun için para çok önemli onsuz bir hicsin yani kimseden kimseye fayda yok anlican paran varsa sen iste herseyi yaparsn para nasıl önemli veya değerli olmasn önemlidir degerlide

1

bu zamanda para çok çok önemli. para olmasa insanlar geçinemez. bu yüzden para olmadan yaşanılmaz.