0

valla yapalim diyecegim de, faturalara bile zam gelmis. her ne kadsr tasarruf yapip faturayi dusurelim desek elimizde kalacak. eviniz kendinizin degilse tasarruf yapmak cok zor.

0

bu devir de tasarrufu sağlamak aslında mevcut sistemde çok güçken bunun tabii ki de bir kaç yolu vardır. bir kere tasarruf ve ekonomik olmanın evinizde ki yollarına bakalım. ev elektriğinden şu şekilde tasarruf ederiz mesela, evimizde ki ampulleri led veya tasarruflu ampuller ile değiştirerek başlayabiliriz. gece yatarken evimizde ki çamaşır makinesi bulaşık makinesi televizyon bilgisayar bunların fişlerini çekerek sağlayabiliriz. çünkü yeni akıllı sayaçlar onların ekranının yanıp gelmesinden çekilen enerjiyi dahi faturanıza yansıtıyor. su vanasını giriş vanasından normal bir şekilde kısıp suyun çok aşırı akmamasını sağlarız. doğal gaz da ise evimizi ısı yalıtımının iyi olmasına dikkat etmeliyiz. bunların haricinde mutfakta da da yapabileceğimiz tasarruflar vardır. yiyebileceğimiz kadar yemek pişirip fazlasını dökmemiş oluruz. ekmeklerimizi yeteri kadar alıp bayatlamamasına özen göstermeliyiz, eğer bayatlarsa da bunları atmayıp kızartarak sabah kahvaltı da tüketmeliyiz. peki dışarı da nasıl tasarruf sağlarız. bir kere gereksiz yere sağa sola gitmeyiniz. yürüme mesafesinde ki yerlere taksi ile gitmeyiniz. zaten mevcut şehir sistemin de araç kullanımı çok zorken eğer illa bineceğim diyorsanız toplu taşıma araçlarına binip 20 tl vermek yerine 3 liraya toplu taşıma kullanıp buradan bir tasarruf elde edebilirsiniz. cebinizde atıyorum 30 lira para var. dışarı çıkacaksınız arkadaşlarınızın yanına. mutlaka çıkmadan önce yemeğinizi yiyip öyle çıkın. dışarıda bir yemeğe 15-20 lira vermeyin. gereksiz harcamalardan kaçının ve o 30 liradan ertesi güne de bırakabildiğiniz kadar çok para bırakın, ayırın. bu şekilde tasarruflar sağlayıp ekonominize katkı da bulunabilirsiniz.

0

elektirik prizlerinde fiş bırakmamak
kullanmadığım odadaki doğalgazı açmamak
geceleri bulaşık makinası yada çamaşır makinasını çalıştırmak
bunlar benim uyguladiklarim etkisini de görüyorum

0

ancak millet saglamak zorunda ama siyasetçiler değil asgari ücrete laf ederler ama milletveki maaşlara zam zam zam asgariye gelince tasarruf devri yok öyl

1

ben elektrik prizlerinden kullanmadığım fişleri sürekli çekiyorum. onların zamanla ciddi bir elektrik harcadığını biliyorum çünkü. su konusunda doğa içinde genellikle tasarruflu kullanmaya çalışırım hepimizin bildiği yöntemlerle. diş fırçalarken suyu kapatmak gibi basit yöntemler yani. israf etmemeye çalışarak da tasarruf etmiş olduğumu düşünüyorum.