0

geçiniyorum diyen yalan söyler en kıytırık ev kirası bile 1000 lira. nereye geçiniyorsun 1600 lirayla

0

1600 lira ile geçinebilen varsa buyursun

0

asla geçinilmiyo artık herkesin bunu anlaması lazım faturalaramı ayırsak boğazamı ayırsak kış syınfayız bi çorap alamazsın herşeye zam ama asgari ücrete adam akıllı zam yok 1600 le geçinilmiyo daha demin hesap yaptık 100 tl zor kalıyo daha maaşı yeni alıyosun ama para elinde kalmıyo bidahaki maaşa kadar nasıl geçinicek bu insanlar çocuğunun okul masrafı yemesi içmesi inşallah bu zamda güzel bir şeyler olur

0

kisiye bagli ama günümüz şartlarını düşününce biraz zor

0

1600 lira ile birçok şeyden kısarak ancak kıt kanaat geçinebilirsin. ek iş yapmadan geçinmek gerçekten baya zor hele bir de çocukların varsa daha da zor. bir de bunlar illere göre de değişiyor. kimi illerde standartlar daha normal kimi illerde ise çok daha zordur.

1

1600 tl kira 600 tl kaldı 1000 bin lira 500 elektrik su doğalgaz 500liranin 250 lirası borçlara 250 lirasının 100 lirasına alış veriş gerisinde giyime

0

valla kardeşi gelinmesini bilirsen zor ama parada az , ana yapacak birşey var mı? yok , şimdi zenginlerin ve devletin insafına kalmış. neden öyle dedim? cun kü zamı devlet belirlemiyor zenginler belirliyor. devlet istiyor zengin vermiyor ,sonra devletle pazarlığa oturuyor , uygun bir ücret belirliyorlar buseferde agi ile eksiltiyorlar, gel gör ki insalar nasıl geçinsin allah ıslah etsin.

0

1600 tl ile geçim çok zor bu zamanda. bence asgari ücret en az 2250 olmalıdır. çünkü bu asgari ücretle geçinen insanlar ne yer, ne içer, ne yakar, ne yakmaz bunları görmezden gelemeyiz. çünkü o insanlarda aileyi bakıyor ve onlarla ilgileniyor.

0

1600 tl maaş ile maalesef ki günümüzde geçinilemez çünkü gerçekten de artık günümüz şartlarında özellikle çocuğu olan insanlar 1600 tl maaş ile hiçbir şekilde geçinemez. asgari ücret bile yetmiyor artık günümüzde. ancak eğer ki kişinin çocuğu yoksa ve ikiside çalışıyorsa sürekli bir yerlere gitmiyorlarsa o zaman 1600 tl maaşla geçinilir ama diğer türlü eğer ki tek başına çalışıyorsa insan ailede maalesef geçinemez.

0

1600 lira maaşla geçinmek mümkün değildir.ülkemiz genelinde bir evin ortalama kirası 700-800 civarında olduğunu düşünürsek maaşın yarısı kiraya gider zaten.elektrik,ısnma su,giderelrinide koyarsak bunun imkansız olduğunu görürüz.geçinmek için en az aylık 2500-2700 lira gerek bence

0

bir insan 1600 tl ile geçinmek gerçekten de çok zor. yani ben 1600 tl şahsen geçinemez geçenlerde habere de çıkmıştı. kadının biri de söylüyorum ben diyor. bugün diyor çocuğu makarna yediriyorum. yarın da yedireceğim her gün her gün diyor makarna olmaz ki diyor yani artık devletin durumu düzeltmesi lazım yılbaşından sonra 2 milyar yapacağını söylüyor. asgari ücretin o da yetersiz çünkü her şey bu kadar uzakken yani o iki milyar bile bizim gözümüzü çok küçük bir para az yani bana göre ondan dolayı anlamış değilim. bu ülkeyi bir de müslüman bir ülke olmasına rağmen gene de insanlar için uğraşmıyor kendileri alsın o zaman 2 milyar maaşı bakalım geçirebilecek termik işte kendileri almadığı için halka böyle 2 milyar maaş veriyorlar ama hatta onlara oy veriyor yapacak bir şey yok artık akıllandım oy vermeleri lazım ben şahsen vermiyorum vermem de hiçbir zaman yani kısacası çok zor geçinilmez o parayla aç kalırsın yarın bizim taş yeriz artık.

0

gevinemiyoruz zaten ki eşimin maaşı 1600u geçiyor ona ragmeb geçinemiyoruz her ay ucu ucuna anca yetiyor.

0

asgari ucretli abilerimiz ablalarimiz,bence yasamini surdurmekte zorlaniyorlar.
bu yuzden bir ev bir asgari ucret ile donmesi cok zor.bu yuzden bir evde en az iki kisinin calismasi gerekmektedir.

0

yemek yemeden su içemeden gezip dolaşmadan üstüne başına birşey almadan geçinebilir