1

reenkarnasyon gibi bir durum mu bilimiyorum. ama bizim inancımıza göre tekrar diriltileceğimize inanıyorum.

1

reankarnasyona inananlar başka bir vücutta dirileceğine dini inanç da başka bir dünyada dirileceğimizi söyler ancak bence sonsuza kadar yok olacağız çünkü kanıtlanmamış bu ikisi de her ne kadar din de olsa kanıtı olmayan bir şeye inanmak mantıklı gelmiyor bana artık

1

bir cok din adamına göre ölümden sonra yaşantı oldugu söylenir. bazı din adamları öldükten sonra tekrar başka bir kişilik ile dünyaya gelecegimizi söyler. fakat bu durumu hatırlamadıgımızı ve toplamda 3 kere hayata geldiğimizi idda etsede kanıtlayamamıştır.
bir iddaya göre dogum lekeleride bi önceki hayatımızda vuruldugumuz yeri göstermektedir. tabi bunların hepsi bir idda. dini kitabımıza göre öldükten sonra öbüt dünyada sonsuz bir yaşam baslıcaktır. her insan kendi cezasını cektikten sonra cennete giderek istedikleri kişi ile evlenme hakkına sahip olup,orda sonsuz bir yaşam sürecek,diye bilgi verilmektedir. benim görüşüm işe öldükten sonra bir yaşam oldugunu düşünmüyorum ama bunu hiç kimse bilemez.

1

evet dirilecez bu kuran da geçiyor zaten. dirilir mide ki kastın tekrar dünyaya gelmekse hayır dirildikten sonra dünyaya gelmeyecez önce sorgu sual daha sonra cennet yada cehennem.

0

sanmıyorum ama başka bir bedenle ruh geri gelebilir diye düşünüyorum

2

ölenler tekrar diriltilecek süphesiz ki.
nasıl öldüyseniz öyle diriltileceksiniz.
allah ölümünde hayırlısını versin.
şerden kötülükten uzak olan insanlardan eylesin bizleri imanla ölmek nasip etsin bizlere yüce mevlam.