0

şu an devam ettiğim bir eylemdir, bu kardeşinize şans dilemenizi temenni ederim.

1

lisedeyken elimde bir taslak bile vardı. sonra geliştirmedim, hatta ergence buldum ve yırtıp attım. bazen öyle kitaplar okuyorum ki, sahiden ergence geliyor kitap çıkarma fikir. bir de popüler olan kitaplar var ki benim ergence dediğim kitap bile kültür mantarı kalır yanında. ama o defteri kapattım, yazmam artık.

0

okumayı ve yazmayı seviyorum.bu nedenle kitap yazmayı hep düşünmüşümdür ama bunun için iyi bir derleme yapmam lazım.

0

karar vermedim ama o yönde bir istegim var tum insanlarin begenebilecegi ve keyif veren bir kitap yazmak istiyorum insallah yazarim birgun ve tum yazmak isteyenlere nasip olur insallah

0

hayat bazen çok dolu bir hale gelebiliyor. bir çok şeyi ardı sıra yaşayabiliyorsunuz. ve bazı durumlarda bu yaşadıklarınızı ve yaşadıklarınızdan elde ettiğiniz tecrübeleri birilerine anlatamayabiliyorsunuz. bu durum sizi kitap yazma isteğine yöneltebiliyor. veya bir bilgi birikimi ediniyorsunuz ve kendi görüşlerinizle birleştirip daha da ileri götürebiliyorsunuz. bu durumu da insanlarla paylaşma ihtiyacı duyuyorsunuz kendinizde. bu maddi veya manevi amaçla olsun hiç önemli değil. bazı insanlar yazmayı kendine bir meditasyon olarak bile görebiliyor. benim gibi... belki de dünya da en çok sevdiğim şeylerden biri yazmak ve kendimi böyle ifade etmek. kafanızın içerisinde biri o kadar hızlı konuşuyor ki bunları söylemeye nefesiniz yetmiyor ve birden kendinizi yazıyor halde buluyorsunuz. rahatlıyorsunuz ve düşünceleriniz ile bir sohbet edası ile bu konuşmayı satırlara döküyorsunuz ve insanların huzuruna çıkartıyorsunuz. paha biçilemez bir servet. hele bir de biraz yeteneğiniz varsa ve keşfedilirseniz alıp yürüyorsunuz. ben henüz keşfedilmedim. belki de keşfedilmeye değer bir özelliğim olmadığındandır. yine de bu benim yazmamı engelleyemez. işte buradayım. sırf bu yüzden yazıyorum ve rahatlıyorum. belki de hepiniz benim için birer psikologsunuz ve ben içimi döküyorum. hayata bir de benim çerçevemden bakmanızı istiyorum. beni anlamanızı ve benimle hem fikir olmanızı istiyorum. benimle zıt düşünmenizi ve konu üzerinde benimle tartışmanızı istiyorum. bu sayede daha iyi olacağım. bütün bu düşünceler beni bir kitap yazmaya itti bir dönem. bir gecede tamamladım bir kitabı. bu tarz bir çevrem olmadığı ve işleyişi bilmediğim için bir yayın evine gittim. durumu anlattım. bana en az bin adet basıldığını ve masrafları tamamen kendimin karşılaması gerektiği söylendi daha kitaba bakmadan bile. hüsrana uğradım. bir anda bilgi ve duygudan paraya dönüştüğünü fark ettim elimde ki sayfaların. kalbim sıkıştı ve ruhum daraldı. oradan çıktım. bir sigara yaktım. bitirdiğimde bir fotokopiciye gidip kitabımdan üç adet bastırdım ve koltuğumun altına alıp evime gittim. defalarca okudum. çok hoşuma gitti. ancak hiçbir zaman başkasının hoşuna gitmeyecek çünkü satırlarıma bu şans verilmedi. bir daha uzun bir süre yazmamaya karar verdim. ama işte şimdi buradayım. belki de bu benim için bir başlangıç. ne olursa olsun sevdiğiniz şeylerden vazgeçmeyin. belki bir gün.... :) sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

0

kitap yazmak hep aklımda ama bir turlu baslayamadim. cok istiyorum kitap yazmayi.

0

hep istemistim. bir sürü düşünce vardı aklımda. yazmaya başladım ve yazamayacagima karar verdim.