0

ilginizi ceken bir konuda ki kitapla baslayabilirsiniz.merak uyandiran,anlatimi,dili sade anlasilir,surukleyici kitaplar tercih edilmelidir.kendinizi zorlamadan gunluk azar azar okursaniz zaman icerisinde alisirsiniz ve merak edip istemesenizde okursunuz 1 sayfa daha okuyup birakicam diye diye kitabi bitirdigimi biliyorum ben:)

0

kitap okuma alışkanlığı zamanla yavaş yavaş kazandırılır. hiç kitap sevmeyen birine öncelikle kitaplarla ilgili güzel şeylerden ve anılardan bahsedilir. kitap okumayı alıştırmanın en güzel yanı öncelikle kişiye kitabı sevdirmektir. mesela her 30 sayfada bir minik bir ödül vererek kitap okuma alışkanlığı kazandırılabilir. kitap okuma alışkanlığı süreklilik kazandırılırsa tamamen başarı sağlayabilir.

0

kitap okuma alışkanlığı kazanmak için öncelikle merak duygunuzun olması gerekiyor. yani bir kitabı elinize aldığınız zaman o kitaba bir başlangıç yapın o ve hikayemin içine girmeye çalışın. o hikaye sizde hiç merak uyandırıyor mu? acaba oylar nasıl gelişecek ne olacak gibi merak etmeye başlıyorsunuz. kendinizi kasmayın ve sıkmayın. ancak bazı kitaplar ara verildiği zaman unutmanıza yol açabilir. bu yüzden çok fazla ara vermeden okursanız sizin için daha iyi olur. okuduğunuzu anlamaya çalışarak okuyun. kitap okumak sizi geliştirir olaylara daha geniş açıdan bakabilmenizi sağlar.

1

kitap okuma alışkanlığı edinmek için öncelikle, ilgimizi çekebilecek ve başlangıçta daha basit konulu kitaplar okuyarak ilk adımı atabilirsiniz. daha az sayfalı ve sürükleyici kitaplar okuyarak bu alışkanlığı edinmek daha kolay bir hal alabilir. bir süre sonra zaten film izlemek gibi gelecek size ve sürekli bir sonraki sayfayı merak edip okumaya devam edeceksiniz. süreç içerisinde de daha kalın ve ağır kitaplar okuyarak bu alışkanlığı daha ileri seviyelere götürebiliriz. ama muhakkak alışkanlık edinmek istiyorsak her gün en azından yarım saatinizi kitap okumaya ayırmalısınız.

0

kitap okuma alışkanlığı şöyle kazandırılabilir her gün kendinize belirli bir saat dilim koyacaksınız ve her gün şöyle bir sayfa dilimi okuyacağım diyeceksiniz, kendinize ve bunu her gün yapmanız lazımdı. ya da bir kendinizi bir çizelge hazırlayıp bu programı takip ederek güzel bir kitap okuma alışkanlığını kazandırabilirsiniz. kendinize kitap okuyarak hayal gücümüzü daha çok yönlendirebiliriz daha çok arttırabiliriz. bunlarda 1 tanesini sadece kitaptır kitap okuyarak bilgileriniz daha iyi taze diyor burada çoğu insan kitap okumaz ve çoğumuzda okumuyor ben dahil okumuyorum. ama nasıl bir program hazırlanır, okullarda zaten bildiğiniz üzere kitap okuma saati yapıyorlar. ve bu kitap okuma saatlerinde ise tamamen kitap okumamız lazımdır okuldan eve geldikten sonra evde de yarım saat kitabı açarak yine de kitap okuyabilirsiniz. ders çalışırkende ne boş vakitlerinizde bile kitap okuyabilirsiniz. mesela atıyorum gezmeye gideceksiniz. güzel bir yaşam, yeşillik bir park alanı içindeyseniz yanınızda bir tane okumak istediğiniz bir kitabı alarak o güzellik güzel eşsiz doğan'ın yanında bir kitap okuyarak kafanı dinlenebilir. güzel keyifli vakitler geçirebilirsiniz. ama her zaman ve her zaman program çizelge yapmanız lazım. eğer bu çizelge uyumadıysan zaten bir kere okursunuz dersiniz ya akşam mesela kitap okumadınız neyse ya ben yarın okurum yarın oluyor yarın dersiniz akşamı kurum bu şekilde devam eder ve artık kitap okuma alışkanlığı tamamen silinir sıfıra iner. bu tamamen size kalmış bir şeydir kitap okumazsanız sizin ki kaybedeceğiz bir şeydir. düzenli bir kitap okuyorsun hayal gücünüzü ve bilgilerinizi tazeleyin kitap okumakta her şey fayda vardır diyorum.

0

kitap okuma alışkanlığı kazanmak için öncelikle her gün ya da iki günde bir açıp en az 5 sayfa en fazla 20 sayfa kitap okunmalıdır. eğer kitabı fazla okursanız bir zaman sonrası kalabilirsiniz bunun için 5 ile 20 sayfa arası idealdir. her gün sıklıkla bunu yaparsanız. bir gün artık ihtiyaç haline gelebilir nasıl tuvaletimiz gelince tuvalete gidiyorsanız kitap okumayı da böyle yaparsınız.