0

devit diye bi ilaç vermisti i doktor bana ekmeğe 6 damla damlatıp yedim hiç güneşe cikmiyonmu demisti:)

0

d vitamini sağlayan en önemli kaynak güneştir doktorların önerisi günde en az 1 saat güneş ışığı görmek günlük d vitamini ihtiyacınızı karşılamak için gereklidir diye belirtmişlerdir

0

d vitami güneşte bulunmaktadır. bol bol güneşlenmemiz lazım ama benim gibi güneşlenecem diye yanmayın pişman olursunuz.

0

vücudun d vitamini ihtiyacı büyük oranda güneş tarafından karşılanır günde 10 15 dakika güneş ışığı almak d vitamini sentezi için yeterlidir. yaz ayları süresince 3 hafta güneşlenmenin yaklaşık olarak 6 aylık d vitamini gereksinimini karşılayabileceği belirtilmektedir. ayrıca d vitamini balık yağı süt ve süt ürünleri sardalya uskumru somon ton balığı yumurta sarısı tereyağı yulaf ezmesi gibi besinlerde de bulunur.

0

d vitamini kaynağı güneştir. d vitamin eksikliği olanlar bol bol güneşte kalması tavsiye edilir.

0

en önemlisi güneştir. biberde de vardır. fakat d vitaminin aktif olabilmesi için güneşe ihtiyaç duyulur. insanlarda alt sınır 30'dur. fakat ben ölçtürdüğümde sekiz çıkmıştı. doktor, kızım sen hiç mi güneş görmedin diye sormuştu. eksikliginin bir cok belirtisi vardir aslinda. halsizlik,saç dökülmesi,baş ağrısı,depresyon gibi. genelde kadınlarda daha sık görülen bir rahatsızlıktır. benden size tavsiye güneşlenmeyi ihmal etmeyin. karadenizli olmasam bende ihmal etmeyeceğim falat buralara güneş ara sıra uğrar. o da yakmaz.

0

d vitamini’nin en büyük kaynağı güneştir bol bol güneşlenmek d vitamini eksikliğine iyi gelecektir