0

b12 vitamini kırmızı et, balık, kabuklu deniz ürünleri,koyun, dana ciğeri gibi ürünlerde b12 vitamini bolca bulunur.

0

b12 sadece kırmızı ette bulunan bir vitamin türüdür.

1

b12 vitamini vücudun açısından oldukça önemli olan ve vitamindirç o yüzden sürekli olarak besin kaynaklarından bu vitamini vücudumuza almaya çalışmalıyız ya da eksikliğini hissettiğimiz zaman en kısa zamanda dışarıdan ilaç ya da iğne gibi takviyeler ile kesinlikle b12 vitamini seviyesini yükseltmeniz gerekmektedir .
b12 vitamini özellikle süt ve süt ürünlerinde fazlaca bulunmaktadır. süt yoğurt ve kefir de b12 vitamini bulunur özellikle kefirin içerisinde çok daha yoğun bir şekilde b12 vitamini vardır.
süt ve süt ürünleri dışarısında tavuk ördek ve kaz gibi hayvanların yumurtalarının içerisinde de fazlaca b12 vitamini vardır ayrıca hayvanların özellikle ciğerlerinde b12 vitamini bolca bulunur koyun ,dana ,kuzu ciğerini tükettiğiniz zaman b12 vitaminini vücudunuza doğal yollardan almış olursunuz.
b12 vitamininin en fazla bulunduğu yiyecek ise balıklardır özellikle ton balığı, lüfer ,uskumru hem b12 hem de omega 3 bakımından oldukça zengin olan balık çeşitleridir.
balık dışında kabuklu olan istiridye ,yengeç ,istakoz ,midye gibi deniz ürünlerini de b12 almak için yiyebilirsiniz.
b12 vitaminin bulunduğu diğer besin kaynakları ise kırmızı et kuzu eti ya da dana eti fark etmez. kesinlikle bol miktarda kırmızı et tüketimine özen gösterirseniz eğer vücudunuzda herhangi bir b12 vitamini eksikliği sorunu yaşamazsınız.