1

ülke için en yararlı şeyler neler olur?

sizce ülke için ne gibi adımlar atılmalıdır?

9 cevap
0

fikrimce, ülke olarak önce tarihimizi bilmeliyiz. bilmeliyiz diyorum çünkü bilmeyen, araştırmayan, duyduğuyla yetinen o kadar çok vatandaşımız var ki hep ezbere konuşuyorlar. ikinci olarak kimliğimizi kaybettik, o eski misafirperver, insan seven, topluma hoşgörülü, yaşından büyük hareket eden millet maalesef yok karşımızda. onu gerek kazanmak, insanı insan olarak kabul etmek o kadar büyük ihtiyacımız haline geldi ki anlatamam. hele ki kadınların hor görüldüğü, bir malzeme veya araç olarak benimsendiği gerçeği oldukça rahatsız ediyor beni. gelişmiş olduğumuz alanlar oldukça çok olsa da, bir insan ve toplum zihniyeti olarak hala daha gelişemedik. ülkemizin hoşgörüye, bilime, bilgiye, insaniyete oldukça çok ihtiyacı var. bunları sağladığımız gün oldum diyebiliriz.

0

öncelik olarak eğitimin düzene sokulması şart çünkü her şey eğitim ile başlar eğitimimizi düzeltmekten kastım sürekli değişiklikler yapmak değil bir sistemi ayarlamak sürekli aynı sistemde ilerleme sistem değiştikçe öğrencilerin kafası dağılıyor. 2. olarak fabrikalar satılmasın fabrikalar açılsın ülkemizde maden olarak en çok bor madeni çıkartılıyor biliyorsunuz ki petrol bir gün bitecek bor kullanılacak ama biz şuan çıkartılan bor madenini borcam yapıyoruz ne kadar saçma ilk oalrak bunları yaparsak ilerleme kat ederiz

0

bence ülke için en yayarlı şey üretmek olacaktır.

0

bence bu ülkenin en büyük problemi üretimidir. ülke kendi imalat ettikleri seyleri üretim saglayıp diş ülkelere bu ürünleri satarak cok fazla gelir kaynagı elde ederek ekonomik acıdan üşt düzeye çıkabilir. ülke hem teknoloji hemde gıda olarak bolca üretime gecmeli,bu üretimlerin gerceklesmesi için bolca fabrıka acmalıdır. bir diger konu ise adalet sistemidir. kanun kitabında yazan maddeler,gereken cezalar yeterli bir adalet sağlamıyor. bu kitabın en basından en sonuna kadar baştan sona yeniden yapılması gerekiyor. hastane ve saglık ocaklarında verilen hizmetlerin bir tık daha iyi seviyede olmasınında ülke acısından önemi coktur. çocuklarımızın gelecegini etkileyen milli eğitim sistemininde yeterli derecede yeterlilik gösterdiğini düşünmüyorum. bu sistemin yeniden ve doğru bir bicimde gözden gecmesi ülkemiz ve çocuklarımızın gelecegi için oldukca önemli ve dogru bir karar olcaktır. bir diger konu ise askeri ve emeklilik maaslarıdır. bu maaşlar içinde bulundugumuz ekonomik sıkıntılarda yeterli bir miktar diğildir. ülke ötv,vergi,kdv gibi bir çok şeyden gelir elde etmektedir. bu gelirleri iyi amaçlı degelendirmek için emeklilik ve işcilik maaşı olan askeri ücretin daha yüksek olması gerekmektedir. suanki maaş aile gecimi için yeterli bir ücret diğildir. birde ülkenin en iyi hale gelmesi için yaşanacak bi hal alması için suanki ev kiralarını daha düşük olması lazım.

1

petrol doğalgaz aramalarını yoğunlaştırmak çok faydalı olacaktır.

0

para lazım. maaşlar artsin bir an önce. ölecek millet

0

ülke için en hayırlı şeyler atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda bilime önem veren politikalara ve düzenlemelere önem verilmesi olur.

0

sanayimizi geliştirmek, borları işeyip yararlı şeylerde kullanmak

0

ülkemiz için en yararlı olacak şey okuyup kendimizi geliştirmek olacaktır.