0

cristiano ronaldo portekiz asıllı bir futbolcudur. dünyanın en iyi futbolcuları arasındadır. şu anda juventus'ta oynuyor. real madrid ,juventus transfer oldu. juventus'a da yani şu an iyi ama tam istediği gibi bir şeyi yakalayamadı yani ama şu anda kariyeri yine de iyi yani oğlunu yetiştiriyor. şu an oglu da kendi gibi futbolcu olacak herhalde oğlunun da aynı onun gibi olacağı söyleniyor. videolarını izledim çok güzel futbol oynuyor onu da mesela her her her sene altın top ödülünü alıyor ,altın ayakkabı ödülünü alıyor. messi ile yarışıyorlar. avrupa'da gol kralı oluyor bence gelmiş geçmiş en iyi futbolcu diyebiliriz yani.

0

cristiano ronaldo dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından bir tanesidir. kariyeri başarılarla dolu olan portekizli süper star kariyerinde toplam da 5 kere ballon dor ödülünü kazanmıştır. bunların 4 ünü real madrid forması giyerken 1 tanesini ise manchester united formasını giyerken kazanmıştır. cristiano ronaldo 7 kere şampiyonlar liginde gol kralı olmuştur. 2 si united formasıyla geri kalanları ise real madrid formasıyla. cristiano ronaldonun kariyerinde toplamda 5 tane şampiyonlar ligi şampiyonluğu vardır. bunların 4 tanesini gene real madrid ile ve 1 tanesini de manchester united ile kazanmıştır. ronaldonun kupa tarihi ise bu kadar değil tabii ki, manchester united formasıyla 3 kere ingiltere premier lig şampiyonluğu yaşayan portekizli yıldız oyuncu 2 kere de real madrid ile lig şampiyonluğu yaşamıştır. cristiano ronaldo dünya kulüpler şampiyonasını kupasını da 5 kere müzesine götürmüştür. bunların 4ü gene real madrid ile iken 1 tanesi ise manchester united iledir. ronaldo real madridde forma giydiği tüm sezonlar da ligde gol kralı olup 50 gol barajını açmıştır kariyerinde sadece 2018 yılında 50 gol barajını aşamayan yıldız oyuncu 2018 yılında 49 golde kalmıştır. cristiano ronaldo için en büyük başarı hiç kuşkusuz ki milli takımıyla yaşadığı avrupa şampiyonluğudur. ilk finalinde yunanistana kaybederken döktüğü göz yaşlarını unutmayan ronaldo, bu finalde ise fransa karşısında gene göz yaşları ile oyundan çıkmak zorunda kalmıştır. çıktığı andan itibaren kenardan adeta bir teknik direktör gibi uyarılarda bulunup arkadaşlarını motive eden ronaldo bitiş düdüğü çaldığı anda sahaya kendini bırakıp bu sefer sevinç göz yaşları dökmüştür ve hayaline kavuşmuştur. kariyerinde eksik kalan tek büyük kupa dünya kupası olan yıldız futbolcu aktif futbol kariyerini sonlandırmadan bakalım bu başarıya da ulaşabilecek mi. kim bilir belki de günün birinde hoca olursa portekiz teknik direktörü olarak kazanır bu kupayı.

0

cristiano ronaldo dünyanın en önemli oyunculardan biri olup portekiz vatandaşıdır.5 kez dünyada yılın futbolcusu 5 kez avrupa'da yılın futbolcusu olmayı başarmıştır.ayrıca real madrid ile 5 kez şam-piyonlar ligi gibi zor bir kulvarda şampiyonluk yaşamıştır.ingiltere'de takımıyla 2 kez şampiyon olan ronaldo 1 fa cup 2 de ingiltere lig kupasını kazanmıştır.

0

cristiano ronaldo portekizli dünyaca ünlü futbolcudur.