0

limonla birlikte kaynattigimizda gribe iyi gelir birçok yemekte kullanilir nefes acicidir. şeker yapımında kullanilir.diş macunlarinda kullanilir.

0

nane oldukça faydalıdır. özellikle de sindirim sorunu yaşayan insanlar için bu nane çayını içmek özellikle faydalı bir içecektir genellikle bazen kabızlık olabilir bunun için nane çayı tüketmek oldukça faydası vardır insanlar grip olduklarında özellikle naneyi hem yemeklerde hem çocuklarda hem de içecek gibi içilebilir grip olduğunda oldukça faydası vardır ve nefesi açar. genellikle cacığın üstüne ekeriz ve sarımsak ve salatalık ile oldukça faydası vardır. insanlar bazen sarımsak soğan yiyebiliyor ve ağızları kokabiliyor ağız kokusunu da oldukça faydalıdır ağız kokusunu giderici bir özelliği vardır insanlar daha çok da naneyi sevmezler tabii bu istisnaama gerçekten vücudumuzda oldukça faydası vardır hem cildinizi hem vücudumuzda hem sağlığı için oldukça faydası vardır.

1

naneninde bir çok besin gibi bir çok yararı vardır.bu yüzdende nane tüketmede çok yarar vardır.bir çok yararlı besin nasıl tüketiyorsak nanede tüketmemiz lazımdır.nane bizlerin ve herkesin kanserini önlemeye yarar.hafızamızı güçlendirir.bulantı ve baş ağrılarımızı giderir.eğer ağzınız kokuyorsa nane ağız kokunuzuda gidermek amaçlı çok güzel bir şeydir.eğer ağzınız kokuyorsa mutlaka nane yemelisiniz.yararını çok görüceksiniz.

0

kuru nane ve taze nane var hangisini kapsıyor soru bilmiyorum ama ikisini de ayrı ayrı anlatayım.taze nane'nin faydaları,mide ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olur,bulantı ve baş ağrılarını giderir,solunum bozukluklarını önler,boğaz'ı burnu ve diğer solum kanallarını rahatlatır ve yatıştırır,kronik öksürüğe neden olan tahrişleri giderir.düzenli kullanıldığı zaman astım hastalığına iyi gelir,hafızayı güçlendirir,ağız bakımında bakterilerin öldürülmesinde çok etkilidir.alerjiler ve saman nezlesine iyi gelir.
kuru nane'nin faydaları, kanseri önler,tedavisinde yardımcı olur,hormon dengesini iyileştirir,stresi azaltır,bağışıklığı güçlendirir,göz sağlığını iyileştirir,akne tedavisinde kullanılır,kilo verdirir,kafa derisini yeniler. çok aşırı kullanılması zararlıdır midesin de reflü olan kişiler,safra kesesi problemi yaşamış kişiler dikkatli tüketmelidir. soru için teşekkürler gerçekten çoğu bende olan hastalıklar zaman, zaman ve nane'nin bu kadar etkili olduğunu bilmiyordum,artık kullanırım düzenli :)

0

nanenin faydalarını saymakla bitiremeyiz herhalde
öncelikle nane çayının faydalarını söylemek gerekir
- boğaz kuruluğuna iyi gelir
- sindirime yardımcı olur
- mide ekşimesini azaltır
- kronik ağrıları azaltır
- stresi azaltır
- soğuk algınlığının daha çabuk geçmesini sağlar
- c vitamini yönünden zengindir
- nane çayının buharını solumak burun tıkanıklığını giderir ve sinüsleri açar
taze banenin faydaları ise
- bulantı ve baş ağrılarını giderir
- astım ce soğuk algınlığından kaynaklanan burun, boğaz ve akciğer tıkanıklarını giderir
- hafızayı güçlendirir
- kanseri önler

0

ağız kokunh giderici özelliğiyle hayat kurtarmak