0

uzo yunan rakısı olup şeker pancarı ve baharatlar ilave edilerek üretilir .

0

uzo, aynı bizim rakımıza benzer olan bir yunanistan içkisidir. yapılışı ise meyvelerin ve bazi baharatların topluca, mümkünse bakır bir imbilikle damıtılması ile olur.alkol ve tatlandırma amaçlı olarak şeker pancarı kullanılır. bu şeker pancarından üretilen alkol önce bakır imbiklerde bekletiliyor. daha sonra suyla seyreltilerek alkol oranı düşürülüyor, damıtılırken anasonun yanı sıra karanfil, tarçın, rezene ve kişnişde kullanılıyor. eğer kaliteli bir uzo içkisi almak istiyorsanız midilli adasına gidip alabilirsiniz.

1

uzo yüksek dereceli tarımsal etil alkol barındıran meyvelerin anason ve bir takım baharatlarla birlikte bakır imbiklerde damıtılmasıyla yapılır. bunun için genellikle şeker pancarı kullanılır. şeker pancarından elde edilen bu alkole ouza deniliyor ve bir süre yine bakır imbiklerde bekletiliyor. daha sonra suyla seyreltilerek alkol oranı %40a düşürülüyor. uzoyu yapmak için %65 yaş ve kuru üzüm kökenli suma kullanma zorunluluğu genelde olmuyor ve damıtma esnasında anasonun yanında karanfil,tarçın,rezene ve kişniş kullanılıyor. uzonun türk rakısında farkı ise bu aşamada ortaya çıkıyor. türk rakısına göre uzo daha daha tatlı ve aromalı olmuş oluyor. uzo genellikle midilli adasında üretilir. ancak adada anason kokusunu duysanız da üzüm bağlarına rastlamazsınız. ithal olarak alınan şeker pancarından üretilen uzonun rakıya göre en büyük farkından biri de budur.

0

öncelikle alkol kültüründen bahsedelim. yunanistan'da dertten veya kederden sokakta alkol alan insan görmek hiçte mümkün değildir. adamlar neşeli insanlar, gamsızlar. her neyse.. burada her şey zevk için yapılır. barlarda publarda eğlence yerlerinde alkol her zaman çakırkeyf olunduğu anda bırakılır. tadında yani her şey. bir mekana gittiğinizde uzo istediğinizde size karafaki getireceklerdir kesinlikle. çünkü 20 cl olan karafaki sizi zil zurna sarhoş etmeyecek ve o haldeyken herhangi bir hata yapmanızı sağlamayacaktır. ne güzel ya adamlar, dertleri para değil alkol satarken bile eğlenmeyi, keyfi düşünüyorlar. türkiye'de nerede bu insanlık. tuttuğunu kazıklıyor insanlarımız.
uzonun içimine gelirsek eğer, uzonun kendine has bir kadehi vardır. asla ağzına kadar doldurulmaz. kristalleşmeyi önlemek adına önce uzo eklenir ardından buz koyulur. su eklemek tercih edilmez. daha önce de dediğim gibi ağzına kadar doldurulmaz kesinlikle, sarhoş olmak için değil keyif almak için içilir. yanında bir şeyler yemek isterseniz de ahtapot olmazsa olmazıdır. bizim rakının kavunu peyniri gibidir. meze servisleri küçük porsiyonlar halinde servis edilir ve her daim tazedir. küçük olmasının en büyük nedeni ise karın doyurmak değil uzo için yer yapmaktır. kalamar istavrit karides gibi yiyecekleri mutlaka tavsiye ederim. damla sakızı aromalı bir yapısı vardır. damıtılarak üretilir. olur da yunanistan'a yolunuz düşerse mutlaka deneyin derim. mavi bir masanın yanında tek başına oturmuş ve ellerinde uzo kadehi olan yaşlı genç bir sürü kişi de göreceksinizdir.

0

ozoda sakız anons rakıda üzüm olarak kullanılır hafif şekerlidir onun için türkiye'de bulmaktadır

0

uzun yunan rakısıdır içinde %40 oranında alkol vardır bu alkolün %20’si bitkisel kökenli kaynaklardan süzülerek elde edilmiştir .yunanistan’ın geleneksel alkolüdür

0

ünlü yunan rakısı uzo anasondan üretilir.

0

uzo yunanistanın en popüler içeceğini temsil etmektedir. yunanistana gelen ve en az 1 şişe aperatif sihirli şişeden almayan yoktur. eski bir yunan atasözü şöyle söylüyor ; uzo ruhu yükseltmektedir. bildiğim kadarıylada içine su katılmıyor içerken sadece buz atıyorsunuz. tarifini sır gibi saklayama çalışıyorlar bu işi gerçekten yapanlar ama kimisi dut ile yapıldığını söylemekte. içinde de %40 alkol var

0

uzonun rakıdan farkı işlem aşamasında ilave edilen ya da sonradan ilave edilen şeker miktarının fazlalığıdır. önce tatlı meyve ile belirgin bir miktar şeker ve üzerine su eklenip en son enzim olarak ta bildiğiniz ekmek mayası ile birlikte fermente olması sağlanır. bu yaptığımız şeyin adı mayşedir. mayşeyi daha sonra hava çıkışı olacak ama girişi olmayacak şekilde ağzı kapatılır. eğer ağzı açık olursa asit yani sirke oluşur onu da kullanabiliriz fakat alkol üretmek istiyorsak kesinlikle hava almamalı. işlem bittiğini hava çıkışı bittiğinde anlarız. daha sonra mayşemizi yine içindeki alkolü ayırabilmemiz için damıtma düzeneğine koyarız ve kesinlikle soğutucu olmak zorunda yoksa alkol uçup gider. yaklaşık 70 dereceye geldiğinde metil alkol çıkmaya başlar ve bu bildiğini kör eden muhacırların zehir dediği sıvı çıkar. daha sonra 76 derecede uzo yani rakı (etil alkol) elde edilir. bu arada damıtmada kaynattığımız mayşe içerisine anason tohumu atmak zorundayız yoksa beyazlama olmaz . elde ettiğiniz alkolü ne kadar çok tekrar ederseniz o kadar iyi alkol elde edersiniz. alkolmetre de % kaç alkol elde ettiyseniz üzerine % 45 e uygun su eklerseniz harka bir uzo elde edersiniz

0

uzo yunanlıların yaptığı bir çeşit alkoldür. türk rakısıyla benzerlik gösterir.

1

geleneksel uzo üretimi, kaliteli anason seçimiyle başlar. yeşilken hasat edilen bitkinin tohumu dikkatle saplardan ayrılır. bu adıma drimonisma denir. anason tohumları, bitkisel liflerden oluşmuş torbalarda, nemlenmeye karşı önlemler alınarak muhafaza edilir. uzo üretiminde kullanılan alkol, kuru üzümden elde edilen, %100 saf etil alkoldür; alkol, biri işletmeye ilk gelişinde diğeri hemen kullanım öncesinde olmak üzere 2 kez test edilir. bakır distilasyon birimlerinde üç kez distile edilen uzo, paslanmaz çelik kaplarda olgunlaşması için dinlenmeye bırakılır. şişeleme aşamasından hemen önce, uygun tuz ve mineral bileşimine sahip saf ve temiz suyla karıştırılır.

0

genelde rus votkası tercih ederim ama yunanların olması lazım o

0

yunan içkisidir şeker pançarı eklenerk yapılır çeşitli baharatlarda ilave edilir valla ben beğenmedim onu

0

uzo kelimesi şişelerin üzerine yazılan kullanılabilir olarak "use" kelimesinden türemiştir birçok kişi üzüm den mi türemiş diye sorarlar.
uzo ile rakı arasındaki farktan bahsetmem gerekirse rakıda üzüm kullanılıyor uzoda
ise farklı olarak patates alkol oranı ise %40 en fazla %48 olarak üretilir

0

uzo genellikle yüksek alkol barındıran meyvelerde ve anason adı verilen bir takım birkaç çeşit baharatla yapılır onları imbik nerede tanıtırsınız ve öyle yaparsınız bir ara ben de araştırmıştım hiç yapmadım yapmam yani sadece meraktan arkadaşlar hep bahsediyordu genellikle benim bildiğim kadarıyla daha doğrusu şeker pancarından yapılıyormuş alkolü şeker pancarından elde ediyorlarmış sonra suyu damıtarak alkol oranını bayağı bir düşürüyorlar uyuz oyun yapmak için genellikle yaş kuru üzüm suma kullanmak şart değil damıtma esnasında bazı baharatlar konuluyor bunların birkaçı karanfil tarçın gibi herkesin bildiği baharatlar ve arkadaşlarımın dediğine göre türk daha tatlıymış benim bildiğim bunlar.

0

yunanlıların yaptıgı bır alkol cesıdıdır

1

yunanlılar ait alkollü içkidir. yunan rakısı olarak bilinmektedir. etil alkol içeren meyveler, anason, şeker pancarı damıtılılıp, tarçın, rezene, kişniş ve karanfil aromaları kullanılarak üretilmektedir.

0

rakı galiba çünkü birkaç defa duymuştum yalanlardan geldiğini sumuk atıyorlar katıyorlar mı bunu detaylı bilmiyorum nasıl yapıldığını şöyle bir fikrim vargeniş kollu fabrikaları var bence oralarda yapılıyor hatta bir aile tarafından çok uzun yıllar faaliyete geçmiş ortalama 2005 mi 2006 mı ne o zamanlar yapmış olursan alkol oranı ise en az %30 en fazla %50 mi neydi öyle bir şeydi yani alkol içmenin derim ben size

0

uzo yunan rakısı olarak bilinmektedir. tadı itibari ile de italyanın rakısına benzemektedir. uzo yüksek dereceli tarımsal etil alkol barındıran meyvelerin, anason ve bir takım baharatlarla birlikte bakır imbiklerde damlatılmasıyla yapılır. bunun için de genellikle şeker pancarı kullanılır. şeker pancarı dan elde edilen bu alkole de ouza denilmektedir. daha sonra da suyla seyreltilerek alkol oranı yüzde 40 düşürülüyor. türk rakısına göre uzo daha tatlı ve aromalı olmuş oluyor yani türk rakısı ile arasındaki farkta budur. uzo genellikle midilli adasında üretilmektedir. ithal olarak alınan şeker pancarı da üretilen uzonun rakıya göre en büyük farkı budur. koyun ve keçi sütünün karışımıyla yapılan beyaz peynire feta adı verilir ve uzonun yanında iyi gittiği bilinir. balık yumurtasından yapılan mezeyle beraber de içilmektedir. zeytinyağlı dolma, yaprak sarması veya biber dolması gibi yiyecekler de uzonun yanında iyi gider.

0

şeker pancarıyla alkol karışımı olarak elde edilen bu içki türü insanı bi çarpar bidaha çarpar bidaha çarpar korkmayın lan bu elektrik mi normal işte. kaynatılaraj elde edilir.