0

mekik çekmek çok faydalı fakat en zor spor hareketlerinden biridir. karın kaslarını çalıştırır ve düzgün bir karına sahip olmamıza yardımcı olur. bazen bir hevesle başlanır ama devamı gelmez ne yazık ki. tüm spor faaliyetlerinde olduğu gibi mekikte de istikrar çok önemlidir. sonuçları uzun vadede gayet yüz güldürücüdür.

0

daha yapılı bir vücuda sahip olabiliriz ama bunu düzenli olarak uygulamamız gerekir ve aç karna yapılmalıdır. mekik çekmek sayesinde karın kaslarımız gelişir.

0

mekik çekmek deyince ilk aklıma askerdeki komutanların askerlere çektirdiği mekik aklıma geliyor.mekik çekerek karın kaslarını güçlenmeaine yardımcı olur.tabii doğru bir mekik çekme yöntemleriyle bu olur. ayakların üstünde sert birşey olmaaı gerekir ki daha güzel mekik çekilir.

0

doğru kasları çalıştırdığından emin olduğunda müthiş karın kaslarına sahip olmanı sağlayacak egzersiz çeşidi. ancak üstüste yapıldığında, hem de vücudu alıştırmadan.. hasta olmamanı tavsiye ederim. öksürme refleksinde bile karnını tutmaman kaçınılmaz. şaka bir yana, yan karın kaslarını da destekledikten sonra, mutlaka karın egzersizlerin içinde olması gerek. sonuçlar çok ikna edici

0

özellikle kendinizi çok dinç hissediyorsunuz.

0

bazı insanlar mekik çekerek karın kaslarını güçlendirmek için & baklava yapmak için çekerler bazı insanlar da kızlara gösteriş olması için kızlara gösteri yaparlar onun için buna biz mekik deriz

0

insana diçlik sağlar
kaliteli yaşam için önemlidir spor türüdür
karın kaslarını çalıştırır
göbek erimesine büyük ölçüde katkı sağlar
bacak kaslarını güçlendirir
düzenli yapılması sonucu etkiler gözle görülür hale gelir

0

mekik çekmenin birden fazla yararı vardır ve birden fazla çeşidi vardır bunlar öncelikle spor ile ilgili oladuğu için insan hayatına kalite katan şeylerdir insanın daha dinç dahaa dinamik olmasını sağlar. direkt mekik ise alt karın üst karın ,yan bölgeler ve üst bacağın gelişmesinde yani kaslanmasında çok önemli bir fiziksel aktivitedir. karın için mekik çekerken sırt kaslarımızıda geliştirmiş oluruz ve karın bölgesindeki fazla yağlarında kaybolmasına yardımcı oluruz.

0

mekik çekmek insanı fit tutar düzenli mekik çekerek spor yapan insan düz bir karına sahip olur zamanla rahatsız karında kaslar meydana gelir kaslardan biri six pack tir diğeri forpack diğeri ise 8 tane baklava olan kas türüdür kızlar karın kaslı erkeklerden hoşlanır karın kası yapmak çok zordur bunun için düzenli spor ve karbonhidrat ile beslenmelidir spora gitmeyen insan evde sadece mekik çekerek uzun bir süreç düz bir karına sahip olabilirken spora giden bir insan 3 aylık kısa bir süreçte dünya karma sahip olabilir tabii ki de düzenli çalışarak sporun şakası yoktur bıraktığın zaman o da seni bırakırız kilo almaya başlarsın bu yüzden ben spora karşıyım

0

sabahtan beri yazıyorum ya niye siliniyor ikidebir. vallahi üçüncü kere oldu yazacağım ya olmazki böyle. lütfen bu soruna karşı bir müdahale yapın.neyse konumuza dönelim. spor yapmak her zaman vücuda faydalı bir şeydir. bu sporlar dışarda ve içerde olmak üzere baya çeşitleri vardır.içerde olan sporlar arasınamekte gider. ve mekik vücudun her tarafını çalışmasını sağlar. bu sayede fazla kilolardan kurtuluruz, vücudumuz daha dinç olur, hastalıklara karşı daha bir direnişli vücut oluşur.vücudumuzun daha iyi bir görünümlü olmasını sağlar.fitnes yani vücut geliştirmek için birebir en iyi sporlardan biridir. cinsel bölgeye yardımcı olur.ayak kaslarımızı, kol kaslarımızı ve daha bir çok kasımızın çalışmasını sağlar.

0

spor yapmak her zaman bizler için faydalı olmuştur. ve bu sporlar dışarda yapıldığı gibi evde de yapılabilir. evde yapılan sporlar arasında barfiks, şınav, mekik vardır.ve bunları arasında en iyisi mekiktir.iyi olmasından dediğim kasıt yani en faydalı olanıdır. mekiğin faydaları bitmez.bu faydaları ise şunlardır:
1- karın kaslarımızı çalıştırır.
2-vücut kütle boy indeksini düzenler.
3-boşaltım sistemi organlarına yardımcı olur ve yani daha hızlı bir şekilde çalışmalarını sağlar.
4-fazla kilosu olan insanlar için birebirdir. yani kilo sorunu yaşayan insanlar bu sporu sayesinde fazladan kilolarını yakabilirler çünkü bu spor vücudun her tarafını çalıştığı için kilo konusunda da baya baya yardımcı olur.
5-vücudunuzun daha iyi bir görüntüye sahip olmasını sağlar.
6-vücudunuzun daha dirençli bir şekilde tepki vermesini sağlar yani daha dinç oluruz ve çevredeki zararlara karşı daha daha bir pratik oluruz.
7-metabolizmamızı çalıştırır.
8-cinsel organlara yani genital bölgeye yardımcı olur.
9-fitnes yani vücut geliştirme için en ideal sporlardan biridir mekik.

0

spor her zaman vücudumuz için yararlı bir aktivitedir. ve spor ince dışarıdan hep futbol ,basketbol diye algılamak yanlıştır.çünkü spor her yerde yapılır,sadece sahada yapılmaz.evde de yapabileceğimiz birçok spor vardır. bu sporlar ise barfiks, şınav , mekik, takla atma diyebiliriz. ve mekik bu sporlardan en önünde gelenlerindendir. mekik kolların ense köküne yapışıp ayakların diz kapağının başkasının tutması ile yapılan bir spordur.ve mekik bir çok kas çalıştırdığı için faydaları saymakla bitmez. bu faydalar şunlardır:
1-karın kasını çalıştırır.
2-boşaltım organlarımızın daha pratik bir şekilde şekilde çalışmasını sağlar.
3-vücudumuzu daha esnek bir şekilde kullanmamızı sağlar.
4-vücut eğriliğine karşı birebirdir.yani bel kısmı düz şekilde olur.
5-kol kaslarımızı çalıştırır.
6-fazla kilo sorunu olan insanlar için evde yapılacak en basit ve en iyi zayıflatma yöntemlerinden biridir.
7- vücudun kütle boy indeksinin düzenlenmesine yardımcı olur.
8-cinsel organların yani genital bölgenin daha aktif olmasını sağlar.
9-vücudun dinç olmasını sağlar.
10-günlük hayatta daha aktif olmamızı ve yürüyüş yaparken daha hızlı bir şekilde koşmamıza da yardımcı olur.
11-vücuttaki biriken kilo yapıcı yağların daha hızlı bir şekilde vücuttan atılmasını sağlar.
12-günlük en az 20 ve 20 üzerinde yapmamız vücut için baya harika bir görüntü sağlar.

0

mekik çekmenin faydaları saymakla bitmez 2 çeken insan düz karına sahip olur uzun süre sonra metabolizma hızlanır ve kişi kilo vermeye başlar düz bir karına sahip olur karında kas oluşmaya başlar sixpack yapmak zordur ama sürekli düzenli spor yapan insan zamanla olacaktır günlük insanlar 100-150 arası mekik çekerse 6 aylık bir süreç sonunda fit bir vücut ve düz karın a sahip olacaktır

0

vücudun,özellikle de karın bölgesinin şekillenmesi için büyük bir etki gösterir,mekik çekmek.

0

mekik en fazla karın bölgesinde faydalıdır.kilo vermeye de yarar.insani dinamik yapar.kasları geliştirir.mekik yapmaya başlayınca bırakılmamalıdır.fazla zorlamadan kapasiteye göre mekik edilmelidir.

1

mekik çekmenin faydaları oldukça fazladır. özellikle karın bölgesindeki yağları hızla eritmek isteyen biri mutlaka mekik çekmelidir. en çok karın ve göbek bölgesine etki eder. kişiyi dinç yapar, enerji ve kuvvet verir, vücut direncini arttırır,bel kısmındaki hasarları yok eder, yumuşak olmayan yerlerde mekiki yapılmalıdır. hareketler bilinçli olarak yapılmalıdır. aksi takdirde bele oldukça zarar verir.

0

mekik çekmek sağlıklı bir şeydir vücudun dinç kalmasını sağlar göbek yağlarından arındırır hem rahat nefes almanı sağlıyor hem yağları temizlemektedir. kilo vermek için kullanılan bir yöntemdir ve karın ve bacaklar da biriken yağların erimesini ve kasların sıkılaşmasına yardımcı olur aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır ve vücudu kasımlar gerektirir günlük yapılan hareketlerde kilo vermenizi sağlar kardiyo ve spor ve akciğerden desteklemelisiniz mekik çekerek birkaç ayda güzel bir karın bölgenize sahip olabilirsiniz karşınızdaki sarkmalardan kurtulabilirsiniz fit bir vücuda sahip olursunuz yağları kasa çevirirsiniz. sağlıklı bir yaşam için günlük 20-30 tane şınav çekip daha sonra ise yarım saat koşu veya yürüyüş yapmamız lazımdır insanın vücudu dinç kalır.

0

mekik cekmek izelikle askerde cok cektiriyorlar mekik cekmek gogusteki karindaki kaslarin gelismesini saglar ve guclu bir yag yakicidir bunu sutekli denerseniz vucuduniz cok

0

1. mekik çekmek insanin kaslarini açar.
2 . insani saglikli kılar.
3. güçlü bir insan yapar.
4. ayak kaslari gelişir
5. insani dinç yapar.
6. her insan gunde hic yoksa bir 5 tane mekik cekmeli. eger sağlıklı yasamak istiyorsa yapmalidir.
7. bir spor etkinliği olan mekik cekmek insanin bel sağlığı içinde çok iyidir. sirt üstü yapılan bir etkinlik olan mekik sirtimizinda rahatlamasini sağlar
8. göbek kaslari gelişir. şişman insanlar yapmalıdır. göbek eritmek isteyen insanlara tavsiye ederim. iyi bir etkinlik ve spor olur sizin için.
9. nefesiniz açılır.
10. boyun hareket halinde olduğu için boyunda bulunan kemikler kendini toparlar. insani rahatlatır.
ben hergun mekik çekerim. bu denli rahatlatan bir spor. insana keyif veriyor. bazi insanlar yarışıyor bile. ben senden daha cok çekerim falan. ben genelde kardeşimi ayaklarimin üstüne oturturum. oyle mekik cekmeye başlarım. gayet iyi oluyor. bütün bedenimize işliyor resmen. bütün kas yapilarimiz harekete geçiyor.

0

ben günde 560 600 arası karın egzersizleri yaptım ve çok faydasını görmedim. egzersizlerim ortalama 45 50 dakika sürüyordu diyet de yapmış olmama rağmen hiç verim alamadım. (günlük 800-900 kalori ile sınırlandırmıştım diyetimi) tek başına mekik çekmenin faydası yok yağsız bir insansanız ancak mekik çekerek kas yapabilirsiniz. yağlıysanız mekik süresini düşürüp cardio yapmanız gerekir. cardio dediğimiz tempolu yürüyüş, bisiklet sürmek, yüzmek gibi sporlardır. en hızlı kilo verebileceğiniz yöntemde yüzmektir bilginiz olsun. sonuç olarak mekiğin yağsız insanlara faydası vardır ha bir de bel kaslarını kuvvetlendirir bel fıtığı olanların günde 3 er set'ten 15'er tane ile başlamasıni tavsiye ederim ayakta kalma süresini uzun tutmayı sağlıyor dayanıklılığı artırıyor.