0

ölüm aslında bence kötü değil nasilmı ölüm bu dünyadan başka bir dünyaya süresiz yaşamım olduğu bir yere yolculuktur ölüm den daha kötü olan şeylere geliceksin olursak ölümden kötü bu dünyadaki inançsız yaşam var öldükten sonra günahlarının bedelini ödemek var adam öldürmek hak yemek zina yapmak tecavüz gibi suçlara yeltenmek bunların hepsi ölümden daha kötü yada bir annenin küçük kiz çocuğunun tecavüz cüler tarafından öldürülmesi aslında ölümden en çok kötü olan şey budur düşün sene de. daha kokusuna diyamadigin küçük bebeğinin mezarının başında toprağını kokuyorsun işte ölümden daha kötü olan şey bu ölmeden mezara girmek

1

yatalak olup ömür boyunca birilerinin bakımına muhtaç olmak kötüdür. düşüncesi bile kötü. ömrünüz boyunca bir tek ihtiyacınızı bile kendiniz gideremiyorsun. hep birilerine ihtiyaç duyuyorsunuz. ölmek için gün sayıyorsunuz. işte bu gerçekten kötü bir durumdur. allah hiç kimseyi başka birilerinin bakımına muhtaç etmesin.

1

ölümden daha kötü ne var? gibi bir soru ile karşılacağımı daha önceden tahmin etmiştim. evet ölüm aslında kötü değil güzelliklerin ya da iyiliklerin görüleceği öbür aleme bir göçmedir. ölüm kötü değildir. ölümü kötü yapan bu dünya için söylenmesidir. dünya ölmek istemeyenlerin istediği bir mekandır. fakat dünya da bir gün ölecektir. yani yok olacaktır. bundan dolayı ölüm kötü değildir. ölüm ahirete giden yolda bir köprüdür aslında. fani olan insan aynı zamanda fani bir dünyada yaşıyordur. insanlara ölümün kötü görünmesi gerçekten bana garip geliyor. örneğin bir insan ölecek, ardından yakınları ölecek, daha sonra onların yakınları ölecek. yani ardı sıra ölümler olacak. bir insanın sevdiği bir kişi öldü ve ahirete uçta gitti. bu dünyada kalan için gerçekten acıdır. ama bu acı ölümü kötü yapmaz. insan sevdiği insana bir daha ne zaman kavuşacak, tabii ki de ölünce. ee.. o zaman ölüm neden kötü olsun ki. eğer ölen insana bir daha konuşamayacaksan o zaman ölüme kötü diyebiliriz. ama ölüm den sonra hayata inananlar için ölüm kötü olamaz. sadece kısa süreliğine can yakan bir hadisedir. evet gerçekten insan sevdiği bir kişiyi kaybedince sarsılır, özellikle anne veya babasını ya da çocuğunu kaybederse kişi ciddi manada sarsılır ama bu ölümü kötü yapmaz hiç bir zaman. çünkü öbür hayata inanan insan o kişiye bir gün kavuşacağını bilir. yani ölüm aslında sevinilecek bir durum. fani alemden baki alem gidiştir. hiç bir daha ölmemek üzere. orada ölüm yok. baki bir hayat var.

0

ölmaden uyanmamak olsa gerek ölümden daha beter

1

ölümün kötü olduğunu düşünmüyorum kötü olan ölememek sürünmek bence.

0

ölüm bir kurtuluş yalan dünyanın bittiği yer. ölüme bu kadar da kötü gözle bakmamak lazım.

1

öldükten sonra gideceğin yer , cehennem çıkarsa en kötüsü o olur zaten , keşke hep ölsem de burda olmasam dersin