0

bu hayatta başımıza gelebilecek en güzel şey ölümdür unutmayın ki izlediğimiz filmlerde başroller ölümsüz karakterleri canlandırıyorsa bu karakterlerin her şeyin başında istedikleri tek şey ölebilmektir.ölmek sadece bu hayatta sahip oldugumuz ve bize değer veren insanları terk etmek olgusu yarattığı için kötü geliyor,soruya gelirsek eğer bu dünyada en kötü şeylerden birisini ölmek kabul edersek şunu öylemek isterim bundan daha kötü olabilecek tek olay ölümsüz olmaktır.

0

ölümden daha kötü bir şey yoktur aslında. ölümden kötü vardır ama daha kötü yoktur demeliyim sanırım. ölüm sevdiğiniz birini kaybetmenin neden olur onu bir daha göremeyeceğinz anlamına gelir. bu insan için ne kadar zordur. aynı zamanda siz öldüğünüz zamanda belki farkında olmazsınız bunun ama hayatla olan ilişkiniz biter. ölümden sonra kötü olan şey ise ayrılıktır birini kaybetme ayrılık ile özlem ile kaybetmedir. bu durumda da içiniz acır. aslında belki de ölüme benzer ama hiç değilse o insanın yaşadığını bilmek sizi biraz olsun rahatlatır. hayatta yaşadığımız şeylerin bize çok zor gelebildiği anlar oluyor. neler yaşıyor ve neler atlatıyoruz . engelli olan insanları düşünün onlarında durumu oldukça zor. aklını kullanamayan insanlar veya deliren hastane de yata insanlar. başkasına muhtaç yaşayan insanlar bir çok örnek verilebilir. ölüm kötüdğr ama bazılarımız için yaşamda çok iyi sayılmayabilir. bu yüzden ben ölümden dhaa kötü değil ama ölümden sonra kötü olan kendi aklıma gelen şeyleri söylemek istedim.

0

bence bu hayatta ölümden daha kötü olan şey yatalak olup yani kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak durumda olmayıp bir başkasının eline muhtaç olmaktır. hele bir de muhtaç olduğumuz kişi bize sürekli kızarak bakıyorsa bu bence ölümden daha kötüdür. o yüzden hatta bütün yaşlılar allah'ım yatağa düşürmeden ölüm nasip eyle diye dua ederler. demek ki yatalak olmak ölümden daha kötü ki böyle bir dua ediyorlar. hatta benim babaannem hep namaz kıldıktan sonra allah'ım 4 gün yatak 5 gün ölüm diye dua ederdi. aynen dua ettiği gibi de oldu 4 gün hastanede yattı ve 5 günde öldü.

0

aldatılmakta kötüdür ama ölümün çaresi olmadığı için ölüm daha kötüdür.

1

ölüm güzel olmasaydı ölür muydu peygamber?