0

doğum parası doğum sonrasında doktorlara verilen ücrettir.

0

doğum parası çalışan insanların doğum yaptıktan sonra bunu belgeleriyle çalıştığı yere yada kuruma ibraz ederek aylık olarak ücretlere eklenen paralardır. bu parayı eğer karı koca ikiside çalışıyorlar ise sadece biri almak için talep edebilir. ikisi aynı anda doğum parası alamaz. alırsa ve sonra bu tespit edilirse faizi ile birlikte geri alınır. yaklaşık bir çocuk için aylık olarak 40 tl civarında bir ücret yatmaktadır.

0

ben aldım ilk çocuğum için 300 tl aldım ikici cocuqu olanlar 400 veriliyor 3 cocuqu olanlara 600 tl veriliyor anneye yardım bu doğum parası hastaneden aldığın dogum kaydıyla gidiyorsun sosyal politikalar a ordan sonra işleme koyuyorlar benm param 15 günde yattı kiminin geç yatıyor

1

devletin doğum yapan kadınlara ve doğan bebeğe ufak bir yardım parası. genelde anneye yatıyor para ama anne evde doğum yapmış kayıtlarına ulaşılamıyorsa babaya yatırıyorlar.

0

sağ doğan her bebek için devletin ödediği para. ilk çocuk 300, ikinci 400 üçüncüye 600 lira. bir kutu bebek maması 150 lira. varın siz düşünün. devlet bide çocuk yapın diyor.

0

ben doğunca dedemden aldım ve devletten aldım sağ olsunlar :d