0

nezle yorgunluk soğuktan etkilenme ayakların üşümesi ile oluşur. stres e çalıştığımız yerdeki içerideki havanın pis olması, klima ve doğalgaz peteklerinin içindeki boğaz kurutucu hava da nezleye sebep olabilir. sürekli oturulan yerde çalışmak da nezleye neden olur. arada hava almak gerekir. nezleye iyi gelen şeyler taze sıkılmış meyve suyu içmek, ğortakal mandalina mar gibi meyveleri yemek içindeki lifler sayesinde nezleyi kısa zamanda atlatılırz. yatarken ayak topuklarımıza viks sürmek de nezleyi hemen geçirir. öksürüğü keser. ben ilaç kullanma taraftaro değilim ve evde kendi çözümlerimle hastalıkları atlatırım. limonlu ılık su içmek birebirdir. karabiberli ballı ılık süt içmek d2 hem boğaza hem bueun akıntısına iyi gelir.

0

genelde soğuk havalarda üşümekten olur çorba ve sıcak içecekler içmek gerekir

0

soğuk havalarda ince giyilen kiyafetlerden dolayı nezle olunur onu atlatmak için nane limon karabiber kaynatarak içilir

0

nezle neden olur üşütürüz dikkatli giynmeyiz virüs vucudumuza girer ve nezle oluruz veya aile arkadaş eş dost okulda vs bir mekanda bir arkadaşımız hasta ise ondanda bulaşır nezle oluruz. nezleye ne iyi gelir dinlenmek bitkisel çaylar dogal çözümler herzaman iyi gelir bunlarla geçmiyor ise doktora gidilmesi gerekir.

0

nezle bulaşıcı bir hastalık türüdür ve nezle hastalıklı bir insanın olduğu ortama giden insanın hastalıklı insanla aynı havayı soluk alıp vermesi sonucu oluşur ve bu yüzden bulaşıcı hastalık çeşitlerinden biridir diyebiliriz.nezle genelde burun akıntısı ve öksürme olarak görünür.nezleye iyi gelen şeyler ise şunlardır:
1-ihlamur
2-nane-limon karışımı içecek
3-sıcak içeçekler
4-soğuk algınlığı ilaçları

0

nezle havanin soğukluğundan insan hasta olur. bu hastalik bulaşıcı bir hastaliktir. kişiden kişiye hemen bulaşır. nezle olan kişinin yaninda fazla durmazsaniz bu sizin için daha iyi olur. nezle den korunmanin yollari eger nezle olan birinin yanina gidiyorsanız maske takin diyecem. ama o da doğru bir davranış olamayacak. en iyi meyva yiyin bol bol . meyveler sizi bu tür hastalıklardan kurtarir. sıkı giyinin. havanin güneşli olmasini bahane ederek . ust baş almadan dışarıya çıkıyoruz. boylece soğuk alıyoruz. soğuk alınca vücut direncimiz kolay kırıldığı için hemen hasta oluyoruz. burnumuz akmaya başlıyor. nane limon bol bol tüketin. yatağın içine girip ıyice terleyin. baya bir terleyin. terleyince daha iyi olacaksiniz. aman dikkat edin bazi cocuklar falan havale geçirebilir. çocuklarınizi ara sira kontrol edin. ateşini ölçün. ilık su verin içsin. daima üstü örtülü olsun ve soğuk almamasina dikkat edin. ben hasta olunca özellikle burnumuz kıpkırmızı olur. yaninizdan mutlaka naneli mendil alin. ve nane şekeri nefesinizi açar. insan nezle olunca burnu sürekli akar. o akıntılar insani rahatlatır. uyurken bazen burun tıkanıklığı yapar. bunun icinde vaselin denen bir krem var onu burnunuzun üstüne isterseniz içine azıcık yedirin . bu sizin burnunuzu açar. rahat bir uyku uyursunuz. yoksa burun tikanikliginizin sizi gece rahatsız eder. rahatsiz olursanız nefes darlığı çekersiniz. bunlari çekmemek icin ise herşeyin bası sağlık diyoruz. spor yapin. meyve yiyin. temiz olun.

0

nezle üşüttüğün vakit yaz aylarında ve kış aylarında gözükür. nezleyi geçirmek için bir çok cevap vardır. en başta gelenler ise sıcak içmek. bol c vitamini tüketmek mandalina olsun portakal olsun. annelerimizin vazgeçilmez nane limon dediğimiz sıcak karışımı olan milli içecek bizi ayağa kaldıran en büyük etken :) yatmadan önce tabana sürülen limon için de faydasını görenler vardır. insan topuktan hastalığı alır genelde soğuk bile ilk ayaktan gelir başa doğru onun için vücut direnç düşer.
önerilmesini gereken kışın kalın giyinmeli toplu taşıma araçlarında biraz daha kendini korumalı çünkü grip nezle gibi hastalıklar bulaşıcıdır ortamlardan hemen kapabilirsiniz bunun için elinizi yüzünüz bol su ve sabun ile yıkamanız gerekmektedir. ıhlamur kaynatıp sabah akşam tüketmeniz gerek ki hastalığı çabuk hızlı yollar ile hemen atabilirsiniz. mesela turp ve limon yine aynı şekilde kesin çözüm odaklı olabilmektedir.

0

nezlenin başlıca nedeni hava değişimleri dir. özellikle mevsim geçişlerinde sıkça yaşanan nezlenin nedenlerinden birisi de havasızlık veya kirli hava solumak tır. ayrıca diğer hastalıkların da belirtisi olabilecek olan nezle ile başa çıkmak da aynı şekilde grip ile mücadele deki gibi c vitamini önemli bir unsurdur. temiz hava sıcak tutma ve vücut sıcaklığını dengede tutma gibi önlemler nezle ile mücadelede önemli olacaktır. nane limon ihlamur adaçayı kekik gibi içeceklere de başvurmak nezle mücadelede etkili olabilecek diğer yöntemlerdendir

0

genelde soğuk aldiğimizda oluşur, c vitaminli meyve ve sebzeler,bol sivi tüketmek iyi gelecektir.

0

nezle olmamızın başlica sebebi soguk algınlıgıdır.herseyden önce soguk almamaya dikkat etmelidir insan.

0

genelde soğuk havalarda üşütmekten dolayı olur

0

nezle olmamızın bir sürü nedeni olabilmektedir
kirli ortam
hava değişikliği
havasız ortam
polen
çareler
ıhlamur
zencefilli çay
nane limon
greyfurt

0

nezle olmanın ssebepleri arasında soğuk havaların etkisi çok büyük ama aynı zamanda ortamdaki havasızlıktan dolayı birbirimize geçirdiğimiz zamanda oluyor. çünkü soğuk diye açtırılmayan camlardan ötürü bulunduğumuz ortam havalandırılamıyor ve hasta (nezle) kişisi bu sefer mikroplarını, bakterilerini solumuş oluyoruz, ister istemez bizim bünyeye de yapışıyor bu hastalık. sadece çalışma ortamında ya da ev ortamında mı bize geçiyor peki. tabiki hayır. otobuste de geçebilir. otobus gibi toplu taşıma araçlarında nezle olmuş biri olmasa da bizden önce binen varsa tutunduğumuz demirlere ister istemez dokunduğu için elindeki bakteriler o demire geçebilir veya bir tanıdığımızla, arkadaşımızla tokalaştığımız zamanda aynı şekilde geçme imkanı var nezlenin. tabiki bu gibi durumlarda, bu kış aylarında çok dikkatli olmalıyız. bol bol ellerimizi yıkamalıyız. beslenme düzenimiz sağlam olmalı, bol bol c vitamini almalıyız. günlük uyku düzenimiz bozulmamalı. ortalama 7 saatten az uyuyup vücudumuzun direncini düşürmemeliyiz.

0

çeşitli bakterilerin yol açtığı gribal enfeksiyondur.

0

kış aylarında olur genellikle bağışıklığı zayıf insanlarda çoğunlukla olur hastalıktır ilaçını alırsan çok çabuk atlatırsın sıcak şeylerde iyi gelir

0

aylarında ortaya gelmektedir bu açıdan kendimize ve çevremize kişileri çok dikkat etmeliyiz bunun için özellikle nane limon bitki çayları içmeliyiz ki pek fazla etrafımıza yayılma yayılmaması lazım genellikle kış aylarında meydana gelmektedir hava değişimlerinde falan olmaktadır bu yüzden daha çok dikkat etmeliyiz ve arkadaşlarımıza genellikle aynı ortamda selamlaşırken dikkat edilmesi kurallardan biridir bunun içinde daha çok ortamlardan uzak durmalıyız bunu yapmamızın tek sebebi de yapılan gribe yakalanma anı onun içinde genellikle dikkat etmemiz gereken özellikler vardır gribin kötü olduğunu biliyoruz nezle de aynı şekilde tabi doğal olarak onun için çok dikkatli olmalıyız bunu bildiğim kadarıyla kendimiz ve çevrenizdekileri çok özenli bir şekilde daha çok çalışmasını sağlamalıyız genellikle çok iyi gelen şeylerden biri de keçi boynuzu keçi boynuzu gerçekten nezle konusunda çok iyi geldiğini biliyorum sağlığımız açısından da çok önemli olan nezlenin şu an şu zamanlarda da çok kullanıldığını biliyoruz özellikle sabahları bal ve süt daha çok birbiriyle içilmeli diye tahmin ediyorum çünkü balığın çok faydası olduğunu biliyoruz kış aylarında özellikle gönderin aşağı bir bir çay kaşığı olursa çok iyi olur onun için genellikle çay tüketimi olması gerektiğini düşünüyorum aslında diğer mevsimlere göre kış daha çok sert geçmek geçmektedir genellikle şey giyinmeliyiz kalın giyinmeliyiz ayak ayaklar konusunda da çok iyi bot olması lazım bence üstümüzdeki ceket yerine mont olması lazım ve kalın olması lazım diye düşünüyorum ancak bu şekilde nezle olmama ihtimalimiz olabilir.

0

nezle genellikle koş aylarında havaların değişmesinden kaynaklanır nezle eger hava soğuksa ve o soğukta bi insan dışarı çıktıysa üşüdüysen ondan olur neylesin belirtileri de şunlardır nezle olan biri öksürmeye başlar daha sonra burnu akmaya başlar geceler burnu tıkanması başlar uyuyamaz olur bi de eger hapşırmaya bağlara hem öksürük hem ebrunun tıkalı hem de hapşırıyosun o insan her hapşırdında burnu akacak uyuyamayanlar uykuları kaçacak ve artık gerçekten baya bi rahatsız olmaya başlayacak nezle olan biri öksürürken de ciğerleri acıyacak her öksürmede çiçeklerinin o yandınıhissedecek o acıyı hisedeçek uykuyu özleyeöek çünkü eger burnu da akmaya başlarsa uyuyamaz ve artık rahatsiz olur hapşırmak daha da kötü eder bunu burun akmasını

0

nezle bazen bi vüristen bazen bi hava değişikliği bazen bi alarji neden olabilir. nezleden korunmak için birden fazla yol vardır.yakalanmamak için hijyenikm sürekli havalandırılan bi ortamda bulunmak gerekir.nezleye nane limon ıhlamur vicks iyi gelir.

0

çoğunlukla grip halindeyken aile büyükleri portakal suyu içilmesini tavsiye eder. fakat yeni araştırmalara göre portakal suyunun hızlı ve aşırı tüketilmesi mide rahatsızlıklarına ve şekeri tetikleyebiliyor. zira bir bardak portakal suyunun içinde 4-5 adet portakal olduğunu ve bu portakalın 20-30 saniye içinde tüketildiği gerçeği var. grip esnasında gribe iyi gelebilecek yiyecekler:
haşlama balık,haşlama tavuk,tavuk suyu,tavuk ve sebze çorbaları,portakal,greyfurt,mandalina,limon çayı,zencefil çayı,ekinezya çayı,adaçayı,kuşburnu çayı iyi gelir

0

nezle mevsimsel değişimlerden, mevsimsel geçişlerden kaynaklı oluyor. çeşitli sebepleri olabilir. birkaç nezle çeşidi vardır. örneğin göz nezlesi. genellikle bahar aylarında olur. hava değişimleri bünyeyi allar bullak edince nezle olunur. sabah güneş akşam rüzgar olan bir günde neşe göre evden çıkılır ancak dönüşte rüzgarlı hava vardır ve üşüyüp hasta olunur. korunma yolları nane limon bolca c vitamin ve hava durumunu takip hava geçişlerini tahmin edip ona göre güne yön vermek.