0

nezle kis aylarinda gecirdigimiz bir hastalik turudur ve oldukca kis aylarinda pek rast gelir her kis aylarinda nezle oluyorum nezle su sekilde olur asiri soguk havalarda usutme kiyafetlerimizi iyi giymemeye sebep olur ve hijjenik bakim yapmadigimizdan olur ve neler iyi gelir nezleye sicak icecekler ve yiyeceklerdir ornegin yemek konusunda corba olmasi lazim icecekler konusunda ise nane limon cay cafe sicak icecekler turu gibi bunlari cok tuketmek gerekir kisin sulari hafif sobanin ustunde isitarak icmekte fayda varsir bogazimiza iyi gelir nezlemiz hala gecmezse en yakin hastanelere gitmek gerekmektedir aksi taktirde asiri ates cikartabilir ve oksuruk burun akintisi daha cok siddetlenebilir kis aylarinda bu hastalik bircok insanda gorulur ve onlemlerin alinmasi gerekir .

0

nezle'nin olma sebebi soğuk havalarda kıyafetlerine dikkat etmeyen insan nezle gibi hastalıklar geçerir.nezleden kurtulma yolları ise sıcak yiyecek ve iceceklerdir. örneğin ;çorba, çay, sıcak yemekler gibi yemek yiyerek nezle den koruna bilir.

0

soğuk havalarda kendimizi korumamamız ve hijyenimize dikkat etmediğimizde meydana gelir, yeşil çay ve tarhana çorbası iyi gelmektedir.

0

nezle soguk alginligidir havanin sogumasi ile herkesin başina gelen bu hastalik bir salgindir biri oldumu cevredeki herkes oluyor kisin girip olmadim diyen nezle olmadim diyen yalan söyler bol bol ihlamur içmek gerekir ne cok soguk ne cok sicak ilik içicekler tütketmek gerek bol bol c vitamini almak gerekir ilaç içsende yed güm sürüyor içmesende birde şu andaki girip kolay kolay gecmiyor artik virüsler git gide gücleniyor

0

nezle bir hastalık türüdür nezleye en iyi gelen sıcak içeçek türleri çay kuşburnu nanelimon vb sıcak içecekler iyi gelir aman diyeyim bu kış gününde yakalanmayın sıkı giyinin eğerki kaptınız o kuşburnu çayların yanından ayrılmayın kış gününde hasta olduysan heleki iyişelmek epeybi zordur neden çünkü hava soğuk ve sen hala iyileşmeye çalısıyon bu durumda vücud soğuk havaya cıktıgı için uzun sürede iyileşebiliyosun sobanın yanından ayrılamıyorsun dikkat edelim nezle grip gibi hastalıklara yakalanmayalım sıcak içecekler doğal yöntemler iyileştirmediyse derhal en yakındakı doktora görünmekte fayda vardır hastalık şakaya gelmez geldim dedimmi gelir vallabu zorlu hava koşullarında yakalanmayalım tedbiliri olalım hasta olan insanların yada yakalanmış ınsaların yanından bir süre uzaklaşalım evet bazı yerlere kar gelmedi ama kuru soğuk var buda epeybi hasta ediyor ınsanı dıkkatlı olalım lütfen.

0

nezle soğuk alginligindan oluşur üşütmüş isek soğuk algınlığı burgaz arısı ve nezle oluruz nane,limon zencefil kaynatıp iceriz

0

nezle bildiğim kadarıyla soğuk algınlıpıyla olur çok görülen bir hastalıktır nezleden sonra burun akıntısı öksürme olayları görünür iyi gelen şeyler
1- nane limon
2-ıhlamur
3ilaç

0

nezle daha çok kış aylarında görülmektedir ve bir türlü geçmeyen bir hastalıktır mevsimde hasta olunabilir. genellikle virüslerden meydana gelir ve bulunduğumuz çeşit insanlardan kapar bize nezle daha çok 10 gün içerisinde veya 12 gün içerisinde geçmektedir bu daha fazla da olabilir insanın vücuduna ve bağışıklık sistemine bağlı. nezle olmamak için daha çok meyve ve sebze ağırlıklı tüketmeliyiz meyveleri daha çok tüketmeliyiz beslenmemize dikkat etmeliyiz. nezle daha çok gripten birazcık daha fazla zararlı değildir vücudumuza çünkü grip insanı mahvediyor aman nezle aşırı bir insana zarar vermiyor. nezleden korunmak için soğuk havalarda sıkı sıkı giyinmeliyiz yani üşüyorum. bünyemiz bazen hemen hastalıklara yakalanma oranımız yükseliyor o yüzden soğuk havalarda biraz dikkat etmeliyiz. nezle olan kişilerden uzak durmalıyız mümkün çünkü bize de kapabilir bu hastalık nezle olmak için bu tür insanlardan uzak durmalıyız. genellikle nezle için daha çok burun spreyi ile kullanılır ve bu çok faydası olur insana insanın bu nefesi ne açar ve daha iyi nefes almak için oldukça faydalıdır o yüzden nezle olduğumuz zamanlar yanımızda bir burun spreyi olmalıdır. nezle daha çok hapşırmayla meydana gelir. bunun beraberinde öksürükle kuru öksürükle özellikle oluşmaktadır. nezleden kurtulmak için ilk önce doktora gidilmelidir daha sonra evde kendi yöntemlerimizle geçirmek daha mantıklıdır mesela evde kendimiz portakal suyu içebiliriz sürekli çünkü portakal suyu hem de nezle hem de grip de oldukça faydalıdır insan vücuduna bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara hemen yenmemizi sağlar. dediğim gibi genellikle hasta olursak yani nezle ilk önce doktora gitmeliyiz ve bir antibiyotik ama. o yüzden insanlar kendine dikkat etmeliler herkesten kapabilir bu hastalık o yüzden dikkatli olmalıyız.

0

nezle daha çok soğuk havalarda vücudumuzu soğuktan koruyamadığımızdan dolayı gelen bir hastalıktır.
nezle olduktan sonra kurtulması zor olur fakat bol bol mandalina bol bol portakal limon tüketirseniz hastalığı atlatma aşamanız daha kolay olur. nane limon, ıhlamur vb. gibi seçeneklerde mevcut tabii ki de

0

nezlenin nedeni üşütme veya hava değişimi veya mevsimlere ayak uyduramayıştır. nezleye nane limon iyi gelir. bol bol mandalina, portakal, limon gibi meyve ve sebzeler tüketilmelidir. bunun yanı sıra burnunuzun akmasını temizlenmesini istiyorsanız acı biber yiyin yemekle beraber yararını alırsınız.

0

nezle olmak bence ilk sebebi soğuk almamızdır zaten özellikle kış aylarında nezle olunur bence sebebi soğuk almak ve yakın çevrenizde nezle olan biri varsa ondan bulaşmasıdır diye düşünüyorum öte yandan bence pisliktende olabilen bir şeydir nezle ben öyle düsünüyorum ancak ilk sebebi tabikide soğuk algınlığıdır burnunuz akmaya başlamıssa kıs aylarında bilinki %80 nezle oldunuz allah yardımcımız olsun.

0

nezle bir çeşit soğuk alginligidir. diğer bir deyişle griptir. bir kişi nezle olma durumundaysa genelde bu kişide boğazda yanma, burun akıntısı, hapşırma, halsizlik vb. belirtiler meydana gelir. genelde banyo yaptıktan sonra saçların kurutulmadan dışarı çıkılması, sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama aniden geçme yada diğer bir deyişle ani hava degisimleri nezle olmanın nedenlerindendir. nezleyi önlemek yada nezle olduğunuzda iyilesebilmek için mümkün oldukça sıcak içecekler ve yiyecekler tüketilmeli örneğin sıcak bir çorba veya sıcak bir çay olabilir. tabi içerisine limon sıkarak bagisikliginizi guclendirebilirsiniz. bunun dışında meyve olarak c vitamini yönünden zengin olan turunçgiller olarak bilinen portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi meyveler tuketilerek bagisikliginizi güçlendirerek hastalığınızin etkilerini daha aza indirebilir yada iyilesmenizi sağlayabilirsiniz.

0

nezle soğuk algınlığıyla meydana gelir brlirtileri halsizlik , burun tıkanıklığı,baş ağrısı ve aşırı halsizliktir. iyi gelen şeyler ise nane limon, ıhlamur vb bitki çayları iyi gelir

0

nezle bildiğimiz griptir nezle soğuk algınlığından olur ve yüksek ateş burun tıkanıklığı gibi rahatsızlıklarla birlikte insanı halsizleş tirirz nezle iken bol c vitaminini almamız gerekir hatta sobayı yakacaksın bol terleyip o hastalığı atacaksın

0

soğuk algınlığı, üşütme, vitamin eksikliği, vücut direncinin düşmesi gibi sebepleri olabilir nezlenin. c vitamini içeren şeyler yiyip içmek, bitki çayları, zencefil, bal evde rahatça bulunan ve nezleyi tedavi edebilecek şeylerdir.

0

nezle olmanın birden cok nedenleri vardir. bunlar istw baska birinden bulaşma veya soğukta kalmak gibi veya soguk yiyecekler yiyerek oluşur. nezleye iyi gelwn seyler cok vardır. mesela c vitaminleri yemek iyi gelir mesela limon portakal greyfut gibi yitecekler yani meyveler iyi gelir. grip icin ıhlamur veya sıcak kahve iyi gelir. daha cok temiz ortamlar havalara gitmek gekir. insanların cok oldugu ortamlardan kışın özellikle uzak durmak gerekir. papatya çayı iyi gelir veya limon kabugu nane papatya karisımı üçü bircarada iyi gelir. hijyenik bakimdanda iyi olmak gerekir. özellikle insanlarin cok kullandigi seyleri elledikten sonra elinizi temizlemek gerekir.
sıcak corba yenilebilir. dogal antibyotil ola soğanı veya sarmısağı kışin bol tuketmek lazim hatta ve hatta sogani ikiye bölüp bir tabakta koyarak o kolu ile evi hastalıklardan korursunuz.

0

nezle soğukda kaldığımız için nezle olabiliriz ve bunun için limonlu soda ve limonlu çay içmeliyiz çok soğukda kalmamamız lazım çünkü vücudumuza halsizlik çökerve bunun için dikkatli olmamız lazım eğer olmazsak nezleyi göze almalıyız

0

bazen benim gibi girip aşısı olmak istemezsin sonra gider bir hata yaparsın ve girip aşısı olursun ve sonra vücudunun bağışıklığı da düşmüş ise hasta olursun.

0

viral nezle antibiyotiklerle tedavi edilemez. bunun yerine, doktorunuz belirtilerinizi tedavi etmeye odaklanacaktır. normal şartlarda bir hafta on gün içinde geçen hastalık sinüzit, orta kulak iltihabı, zatürre gibi komplikasyonlara neden olursa iyileşmesi zorlaşır ve uzar. baş ağrısı, kırıklık ve ateş için parasetamollü ilaçlar kullanılabilir.burnu tuzlu suyla yıkamak ve c vitamini alınması dışında yapılabilecek çok fazla bir şey yoktur. hastalıktan korunmak için yapılacak tek şey, nezleli kişilerden ve özellikle hastalığın çok görüldüğü aylarda toplu yaşanan ve sıkışık yerlerden uzak durmaktır. aşısı yoktur.

0

nezle sadece kış aylarında ortaya çıkan bir hastalık değildir bu her mevsim baş gösterebilecek bir hastalıktır bunun en büyük etkeni ise insanların vücud direnciyle alakalıdır.
üst solunum yolarında meydana geerek burun ve geniz akıntısı ,gözlerde yaşarma,hapşırık ve öksürük gibi belirtiler ile ben geliyorum der nezle ve bulaşıcı bir hastalıktır. eğer etrafınızda çok fazla hapşıran ve tıksıran bir insan gördüğünüz vakit hemen kalkanlarınızı hazırlayıp zırhınızı kuşanmanız gerekmektedir aksi taktirde bir savaşa girmek durumunda kalırsınız.
eğer bağışıklık sisteminiz çok güçlü değilse nezle ile mücadele etmek yerinde nezleden kaçmanız en mantıklı çözümdür. çünkü nezle ile mücadele edebilecek bir yöntem açıkçası yoktur bildğiniz yöntemler sizi nezleden korumaz sadece hafifletir ne zaman ki mikroplar sizden gitmek isterler ozaman giderler.
nezle bebeklerde ise iştahsızlı kve zor nefes alma ile kendini gösterir. nezle olan bir çocugu güçten düşmesinden ve ağızdaki kuruluktan anlayabilirsiniz. çocuklarda normalde 4-5 günde geçmesi gereken nezle eğer ki uzun bir süre vücutta kalırsa zatürre ve bronşite çevirebilir. bu hastalıkların belirtileri ise balgamlı öksürük , kulak ağrısı , yüksek ateş ve ağır işitme ile anlaşılabilir.