1
0

ben kendi kendime genelde sinirlendiğim de konuşurum sabır ver allah'ım sakin ol neslihan sabır sürekli bu şekilde konuşuyorum kendi kendime konuştuğum bu şekilde olur ya da biriyle bir şey konuşacak olduğumda onu tekrarlamak için konuştuğum olur kendi kendimle. diğer türlü hiç kendi kendimle konuştugum olmadı bunu çoğu insan delilik olarak kabul ediyor ama bence delilik değil bazı insanlara terapi gibi bir şey kendi kendine konuşmak kendini motive etmek ya da kendi kendini sakinleştirmek için insanlar konuşabiliriz .ama bu delilik değil tabii ki insanlar kendi kendine konuşabilirler bazen yanımizda kimse olmayabilir o yüzden kendi kendine konuşabilir kendini dinleye bilir sakinleştire bilir .

0

zevk alırım.sesli düşünmek insana bazen iyi gelebiliyor.

0

kendi kendine konuşmak kimilerine göre delilik, kimilerine göre terapi.her insan hayatları boyunca zor süreçten geçer, bundan yara da alır ve yıpranır.yanında hep kafasını yaslayabileceği bir göğüs, omuzlarında arkasında daim duracak bir el arar.kalabalık içinde kendini yalnız hissetmeye başladığında labirentin çıkışını bulmakta güçlük çeker insan, duvarlardan geçebilecek sesler olacağına bile bir zamandan sonra inanır ve kendi kendine konuşmaya başlar.her nerde hata yaptıysa onlarla yüzleşir, pişmanlıkları yüz bulmaz.derdini dinleyecek kişi olsa bile, derdine çare arar derviş bile.çığlıkların en gürünü içinde saklar, bir gün çok fena patlayacaktır da sıra artık ne zaman gelirse.zaman bizi kendimizle başbaşa kalmaktan, farklı bir karaktere bürür.eskisi gibi olaylar karşısında taviz vermez,alttan almaz.aklı hep gidip gelir uzaklara gözleri gibi, insanı en iyi kendisi anlar, başkasından kimseye fayda yok.aslında kimseden hiç bişey beklemiyecen, karşılığı olmasın diye.insan ilişkileri artık menfaat üzerine kurulmuş, bu yüzden bir çok insan yalnız ve kendi kendine konuşuyor.

0

kendi kendine konuşan insanlara deli tabiri kullanan insanlar var. fakat bu insanlar yasadıkları olumsuz seylerin sonucunda depresyona girerler. bir çok depresyon türü vardır. en belindik depresyon belirtiside kendi kendine konumaktır. bununla birlikte bazı insanlar yanlızlıgı yüzünden kendi kendine konuşur. kendi kendine konuşmak oldukca güzel bir terapi yöntemidir. kendi kendine konuşan insanların daha zeki oldugunu söyleyen bilim adamları vardır. benimde sürekli olarak yaptıgım bir şeydir. girdiğim bazı depresyon türü yüzünden yaptıgımı düşünüyorum. bir takım destek ve antidepresan hapıda kullandım. sırf bu olayı yenmek için fakat sonradan anladım ki bu konu o kadarda kötü bir şey diğil. çünkü insan kendi kendine konusarak oldukca güzel bir şey yapar. çünkü başkasına anlatamadıgı şeyleri kendine anlatarak bir terapi yapar. bunun farkına vardıktan sonra gördüğüm destekleri ve antidepresan ilaclarını bıraktım. hergün kendi kendime konur hatta kimi zaman kendi kendimle kavga ederim. cevremdeki insanlar bana deli gözü ile baksada deli diğilim. bir arkadasım vardı. her zaman yüksek sesle kendi kendine konusurdu. otobuste bile kendi kendine konustugu için herkes ona bakardı. bir gün gene böyle kendi kendine konurken kendine küfür etti. yanındaki adamda kendine küfür etti zannetti. bu yüzden arkadasımı dövdü. tabi bizde sonradan adam sucsuz yere dövdü diye onu dövdük. her neyse arkadas bu sorunu yüzünden psikolok tedavisi görmeye basladı. pes etmedi sürekli olarak ugrasıp bu olaydan kurtulmaya calıştı. fakat ne kadar istekli olsada bunu basaramadı hala kendi kendine konusuyor. yani bi bi tür bagımlılık aslında. her insan yapar bunu gerek yüksek sesle olsun gerek iç sesi ile olsun. aslında kendi kendine konusan insalar yanlızlıgı ile bilinir. ha ben bunu yanlız oldugum için mi yapıyorum hayır. ben bunu sadece bir terapi olarak gördüğüm için ve bunun bana iyi geldiği için yapıyorum. oldukca güzel sonuclar elde ediyorum. birde bu olayı herkese tavsiye ederim. insan başkasına anlatmak istemediği olayları ve sırları kendine anlatarak rahatlaya bilir. içine atmaktansa çok daha iyi bir olaydır. içine atmak konsere kadar yol acar. bu yüzden içinize atmak yerine kendi kendine konuşmak daha iyidir. ama tabiki bunu herkesin içinde yapmayın deli gözü ile bakıyor insanlar. gerci dışardaki insanlar istediklerini söyleye bilirler biz gercek olanı bildikten sonra bunun pekte bir önemi yok diye düşünüyorum. siz siz olun dışardan söylenen seylere aldırmayın. bunu yaparak daha kaliteli bir hayat yaşaya bilirsiniz. boşuna dememişler elamanın agzı torba diğilki büzesin. boş verin kendi kendinize konuşun,kavga edin,sarkı söyleyin bunlar sizin için olumlu sonuclar elde edecek şeyler. kendin kendime konusarak sorunlarımı ve sıkıntılarımı atlata biliyorum mesela. yani bunu söyle düşünün; insanlar kendi kendine konusup plan yaparak çok basarılı seyler elde ederler. mesele düşük ve zor bi ihtimalde olsa insanlar kendi kendine konusurken çok iyi bir icat bulabilirler.

0

çok sinirlendiğim zamanlarda kendi kendime konuşurum.
kendi kendimi rahatlatmak için yaparım bunu genelde.
terapi gibi gelir bana kendi kendime konuşmak.

1

düşünmeyi kendi kendime konuşmak olarak nitelendiriyorum. bazen laf lafı açıyor sohbete doyamıyoruz zaten kendimden gayrı kafa dengi adam da yok çok yakınlarda. olsa onlarla konuşuruz zaten.

0

sürekli konuşuyorum ama çizgiyi aşmamaya çalışıyorum sonuçta işin sonu kötü dikkat etmek lazım

0

evet bazen herkesin konuştuğu olmuştur konuşacak birisini bulunmadığı zamanlarda