0

yaaa ven niye soru yayınlamiyorm surekli uyari geliyor 20 karajterden az 120 den fazla olamaz diye olmuyo ki zaten

0

bence herkes kendi kendine konuşur. insanları deli diye itam etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. bende ara sıra kendimle konuşurum hatta kendi kendime gülerim bile inanın aklına birşey geliyor kendi kafasında onu yorumluyor mesela düşünürken de öyle. siz kendi içinizden de konuşmuyor musunuz? dışınızdan konuştuğunuz zaman mı sorun oluyor deli olmuş oluyor sunuz? tabiki hayır her insana kendiyle konuşur bence. kendine sorar sorgular düşünür kafasında kurar. en basiti gece yatarken aklımıza bir sürü düşünce gelir mesel akonuluruz kendimizle sesli ya da sessiz ne farkeder ki sonuçta iki türlü de kendi kendimize konuşmuş olmuyor muyuz? mesela karşınızda biri olmaz biriyle konuşuyor gibi konuşursunuz sanki karşınızda birisi varmış gibi ozaman size deli diyebilirler bu farklı bir durum ama insanın kendi kendiyle konuşmaması çok daha farklı bir durum

0

ben kendime kendime çok konuşuyorum deli de olduğumu düşünmüyorum. gerçi deliler genel de ben deli değilim diyen insanlarmış şuan bir parça kendimden şüphe ettim açıkcası :) neyse şaka bir tarafa insanlar kendi kendilerine konuşabilirler aslında buna bir bakıma sesli düşünme de diyebiliriz. zaten sürekli kendimizle konuşuyor halde değil miyiz aklımızdan saniye de onlarca şey geçiyor düşüncelerimiz de bir konuşma biçimi değil mi ? bence öyle düşüncelerimizle de konuşabiliyorsak eğer bu sese dönüşünce insan neden deli olsun ki. ben kendi kendime çoğu durum değerlendirmesini yaparken sesli olarak yapıyorum böylece aynı anda beynimden geçen onlarca düşünce susuyor ve tek bir konuya yoğunlaşabiliyorum.

0

yani arada bir ben de kendi kendime konuşuyorum ama ben deli değilim çok şükür o da şeyden dolayı mesela sinirlenince kendi kendime konuşuyorum o da böyle söylenir dururum. yani böyle falan alakası yok insan bazen aynanın karşısına geçip kendine sohbet edebilir. yani bu normalde çünkü insanın en yakın dostu kendisidir çünkü anca insan sadece kendine dostum diyebilir insan bence en önemlisi kendine güvenmesi lazım ben de o şekil yani en büyük dostum kendimi çünkü bu hayatta dost diye bir şey yok ondan dolayı ben deli olduğunu zannetmiyorum normaldir. yani ama tabii her zaman da kendi kendine konuşulmaz ve konuştuğun arkadaşını dediği gibi konuştuğun şeyi kendisi de cevap veriyorsun bence de bir sorun vardır bunda ben sadece söyledim dur onlardanım yani. :)

0

kendi kendine konuşuyorsa sıkıntı yok da bi de kendine cevap vermeye başlamışsa arıza büyük.