0

kuru fasulyeyi güzel yaparım birde içine sucuk doğrarım ama dana sucuk olacak yanındada pirinç pilavı harika olur.

0

en güzel pilav yaparım tane tane olur. taze fasulye, mercimek çorbası ve tavuk da harika yaparım.

0

aslında hemen hemen her yemeği güzel yaptığıma inanıyorum . yiyenler genelde lezzetli yemek yaptığımı söylüyorlar. en güzel yaptığım yemeklerden bir tanesi patatesli bezelye yemeğidir . 2 adet orta boy soğanımızı alıyoruz.
kabuklarını özenle soyuyoruz . zarını almayı unutmuyoruz ama . daha sonra kabuklarını özenle soyduğumuz soğanlarımızı ince ince doğramaya başlıyoruz . kesme tahtası kullanmak ve bıçagımızın keskin olması ekstra bir artı tabi . orta boy tenceremizi alıp ocagimizi üzerine koyuyoruz. üzerine bir çay bardağından biraz az sıvı yağ çok az da tereyağı koyuyoruz . özenle ve ince ince dogradigimiz soğanlarımızı tencereye atıyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. kavurma işlemini tamamlarken o sırada ise 2 veya 3 adet orta boy patatesimizi kabuklarını soyuyoruz . soğanlarımızın kavrulmasına yakın patateslerimizi özenle ve küp küp doğrama işlemini bitirmemiz gerektiğini unutmayalım . soğanlarımız kavrulduğunda patateslerimizi de içine atıyoruz . sonra nevalemizin içine bir çorba kaşığı domates veya isteğe bağlı olarak tatlı biber salçası atıyoruz . yarım çay bardağı suyumuzu da ekliyoruz. saldanız güzel dağılsın diye . nevalemizi bir güzel karıştırdıktan sonra, yaklaşık 1-2 su bardağı bezelyemizi nevalenin içine atıyor ve üzerine çıktığı kadar ılık su ilave ediyoruz . istediğiniz kadar tuz ve çeşitli renk ve kokuda kendi damak zevkinize göre baharatlar eşliğinde yemeğimizi şenlendirebilir , daha güzel bir lezzete ulaşmasını sağlayabiliriz. suyumuzu da ekledikten sonra bir miktar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. kaynadıktan sonra yemeğimizin suyu çekilene ve yemek kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz . daha sonra ise altını kapatıp soğumasını bekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

0

oooo en sevdiğim soru tipi geldi. şimdi başlayacağım marifetlerimi anlatmaya.
bir saniye hemen hazırlanıyorum.
deneme 1 -2 1-2 tamam ses şuan iyi.
şuan 23 yaşındayım ve küçükken yemek yapmaya yanaşmak istemiyordum. hep annem bana hazırlardı ve ben de üşengeç olduğum için annemin bana yemek hazırlaması işime gelirdi.
sonra zaman geçtikçe ulan ben ne yapıyorum demeye başladım.
hep annem yapa yapa ben hiç yemek yapmayı bilmiyordum. sonra kendimi bu konuda yetersiz hissettim. kendi kendime dedim ki bu böyle olmaz arkadaş. hemen kendime çekidüzen verip annem nasıl yemek yapıyor ya diyıp merak ettim.
her şey o kendimi yetersiz hissetme duygumla başlamıştı.
bir gün sevgili anacım lüks mutfağımızda bizlere yemek yapıyordu yanına yavaş yavaş gidip sordum: " anne ne yemek yapıyorsun bakalım bize " dedim.
kadın bu soruyu sormama çok şaşırmıştı.
çünkü daha önce bu şekilde onun yanına hiç gitmemistım.
bir mutlu oldu bir mutlu oldu ki anlatamam.
ondan sonra yavaş yavaş ne yaptığını açıkladı ben de teker teker zihnime not etmiştim.
daha yaşım 20-21 falandı galıba hatırlamıyorum.
ondan sonra böyle böyle sora sora annemden nasıl yemek yapılacağını öğrenmiş oldum.
canım annem ya bir tane bu kadın ya. üstelik minik, çok tatlı bir hatun olur kendisi. neyse ondan sonra artık yemek yapmayı öğrendim ya yani
attım kendimi mutfağa
mutfakta ne yemek yapsam acaba düşünürken aklıma birden yaprak sarması yapmak geldi.
çünkü yaprak sarması benim en sevdiğim yemekti.
sonuçta ben her yemeği sevmiyordum.
evet ya maalesef yemek için çok seçici davranıyorum. ben de bu huyumu hiç sevmiyorum ama elden gelen bir şey yok maalesef.
şimdş yaprak sarması yapmaya karar verdikten sonra yaprak sarmasının içini hazırlamaya koyuldum.
bizim aile çok kalabalık olduğu için genelde çok miktarda yemek yaparız.

yaprak sarmasının içini biz şöyle hazırlıyoruz.:
önce dün malzemeler bir güzel yıkanıp hazır hale getirilir. sonra
2 adet soğanı doğrama tahtası üzerinde küçük küçük doğruyorum. doğramış olduğum soğanları genişçe bir kaba alıyorum.
ondan sonra 3-5 tane çarliston acı olmayan yani yeşil biberlerş alıyorum onları da çok güzel bir şekilde doğrama tahtası üzerinde küçük küçük doğruyorum.
sonra onları da geniş olan kaba koyuyorum.
daha sonra osmancık pirinci göz kararıyla bir başka kaba alıp bir güzel temiz suyla iyice yıkıyorum.
iyice yıkanmış pirinci, soğan ve biberin olduğu genişçe olan kaba boşaltıyorum sonra göz kararı tuz, sumak, bul biber serpiyorum ondan sonra yine göz kararı ile ayçiçek yağını döküyorum karışıma en son da bir ya da iki yemek kaşığı karışık domates salçasını ilave ediyorum...
işteeeee içimiz hazır.
tabi içimizi iyice karıştırıyoruz
daha sonra salamura şeklinde olan yaprakları alıp bir güzel ayırıyorum tek tek.
tek tek ayırdığım yaprakların içine içleri koyup orta kalınlığında olacak şekilde sarmaya başlıyorum.
bütün yaprakları bu şekilde sardıktan sonra tencereye koyuyorum. sonra sıcak su üstüne ekleyip pişene kadar bekliyorum.
afiyet ol

0

ben en iyi tarhana çorbası ve çorba türlerini bilirim.en sevdiğim yemeklerde yine çorba türleridir . çeşitli çorbalar vardır.mercimek,analı kızlı ,ayran aşı çorbası ,tarhana çorbası,işkembe çorbası gibi çorbalar vardır.

0

fırında patlıcan musakkayı çok güzel yaparım.

0

fırında yapılan yemekleri güzel yaparım bir de sulu sebze yemeklerini güzel yaparım.

0

yemeklerimin çoğunu güzel buluyorum. o yüzden aralarından seçim yapamadım şimdi. yemek yapmayı çok seviyorum. bir şeyleri birbirine katıp yeni lezzetler denemeyi seviyorum. yemek yemeyide ayrı severim tabiki. ama aynı yemeği 2 günden fazla yememe gibi takıntım vardır. bu yüzden kararında yapmaya özen gösteririm. birde çeşit fazlalığına tabiki. çorbasından tatlısına kadar hazır etmek isterim. ama o anki maddi durumum bunlara el verişli değilse onları katıp karmalarım bende.

0

üniversitede evde kalırken çok yemek yapmıştım. o zamanlar pilavı çok iyi yapardım, ve tavuk soteyi.

0

ben yemeklerin hepsini güzel yapıyorum eşimde beğenir gelen misafirlerine yemeklerimi çok beğenir

0

yemek ile pek aram yoktur neredeyse yumurta paylaşmaktan başka bildiğin yemek de yoktur