0

ben hiç yemek ayırmam ama benim için özel olanlar tabii ki var. şimdi sen soruda teke indirgemişsin cevabı ve bende seçmekte zorlanıyorum açıkçası en en sevdiklerim arasından birini seçmeye. diğerleri de alınmasın mecburen bir tanesini söyleyeceğim. bu herhalde yaprak sarması olur. hatta yaptığımda dolu dolu iki tencere yapıyorum bol bol yemek için yine de doymuyorum. en azından gözüm doymuyor. en sonuncusunu yerken bile üzülüyorum bitti ben ne yapacağım şimdi diye. :)

1

yesil mercimek çorbası veya yemeği. tatlılardan da çikolatalı tatlılar tercihim.

1

tüm yemekleri severim dersem abartmış olmam. çünkü yemeklerin genelini severim. tatlılar içinde aynısını ifade edebilirim. ama illaki tatlı olsun yemeklerde gibi bir takıntım ya da bağımlılığım yoktur. yani olmasa pek aramam ama sofraya konulursa da yemekten geri durmam. en sevdiğim yemekler arasında köfte, lahana dolması, mantı, menemen, et türleridir. tatlılar arasında ise, pek ayırım yapamam ama trileçe, kemal paşa, revani, baklava, kazandibi, sütlaç, kakolu helva, profiterol ve ıslak kekleri çok severim.

1

iyi ve ustalıkla yapılmış her yemeği yiyebilirim. ve severek yerim. sadece yabancı mutfakların garip yemeklerine ağız tadım pek alışık değil. özellikle böcüklü yemeklere... türk mutfağıyla hayatıma devam etmeyi isterim.