0

kemal sunal oyuncudur ama normal bir oyuncu değildir o en iyileridir

1

kemal sunal 11 kasim 1944 yılında doğdu. türkiyenin ünlü tiyatro ve sinema oyuncusudur. genel olarak komedi türü için bilinir. halk arasında şaban olarak bilinir. yaratıcı karyeri boyunca 82 film oynadı. kemal sunalın babasının ismi mustafa sunal.. annesi saime sunal, karısı gül sunal, çocuklarının ismi ise ali sunal ve ezo sunaldır.kemal sunalın 2 erkek kardeşi cemil sunal ve chingiz sunaldır. kemal sunal esnaf, ilkokulda memar sananda okudu. vefa lisesinde mezun oldu. kemal sunal 3 temmuz 2000 yılında 55 yaşında vefat etdi. mezarı zincir mağara mezarlığındadır. allah rahmet eylesin

1

kemal sunal türk sinemasının unutulmazları arasında olan ço değerli bir sanatçıdır. kemal sunal 1944 yılında malatay'da doğdu. annesi ev hanımı olan sunal'ın babası o zamanlar migros marketlerde bir işci olarak çalışmaktaydı. üç çocuklu ailenin en büyüğü idi. utangaç olan sunal tiyatrocu olma isteğini babasına açtı. ama babası sunal'ın oyuncu olmasını istemiyordu. fakat kader onu türkiye'nin en iyi oyuncuları arasına getirecekti ve nitekim de öyle oldu. oynamadığı sahne ve rol kalmadı dersek abartmış olmayız. kemal sunal bir kalp krizi geçirerek hayata gözlerin yumdu.

1

turkiyenin en başarılı komedyenlerinden biridir rahmetle özlemle anıyoruz kendisini

1

kemal sunal hababam sınıfı ile özdeşleşmiş ve topluma mesaj veren filmlerin vazgeçilmez karakteri olmuştur. saf temiz karakteri türk insanının beğenisini kazanmış ve onu unutulmazlar araına koymuştur.

1

rahmetli kemal sunal türk sinemasının en sevilen güldürü figürlerinden biriydi. çok sayıda komedi filmi bulunur kendisinin maalesef bana göre ortalama genç bir yaşta geçirdiği kalp rahatsızlığı yüzünden aramızdan ayrıldı. ali ve ezo adında iki çocuğu vardır.