0

allahin en sevdiği, habibim dediği, yaratılanların en üstünü, her güzel huyun ve her güzelliğin en üst seviyesi onda olan o yüce insan, o mükemmel insan, alemlere rahmet olarak yaratılan peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem.

allah kendi adının yanına onu adını yazdı kelime-i şehadette allahin varliğini ve birliğini söyledikten hemen sonra “ve” bağlacıyla hazreti muhammed sav in allahin kulu ve elçisi olduğunu söylüyoruz.

onu yaratmak için allah alemleri ve bizi de yarattı
olmasaydı olmazdık
ona milyonlarca selam olsun güzel peygamberimiz.

ahirette habibullahın şefaatine nail olanlardan eyle bizi yüce allahim amin amin amin.

0

peygamber efendimiz 571 yılın da mekke de doğmuştur. babasının ismi abdullah dir. annesinin adı da amine dir. peygamberimiz 3 tane savaş a katılmıştır. bunlar bedir savaşı, uhud savaşı ve son olarak da hendek savaşı dır. bu savaşların hepsin de müslümanlar kureyş liler den sayı olarak hep az di ama peygamber ordusunda bulunan sahabelerin aslan gibi yürekleri vardı.
ilk savaş olan bedir savaşı 623 yılında bedir kuyularının yakınında yapıldığı için ismine bedir savaşı denmiştir. ve müslümanların karşısın da kendilerin den kat ve kat daha fazla olan kureyş ordusunu yenmiştir ler. müslümanlar bu savaşta 300 kişilik küçük bir gurup muş. ancak kureyşli ler 1000 kişilik bir gurup olarak karşılarına çıkmışlar dir.
daha sonra uhud savaşı gelmektedir. uhud savaşı uhud dağının çevresin de olduğu için, adına uhud savaşı denilmiştir. uhud savaşında ise kureyşli ler 3000 kişilik bir ordu ile müslümanların karşısına dikilmiş ve müslümanlar da bu savaş ta 1000 kişi leşmiş. ancak uhud savaşın da ilk başta müslümanlar yenilmiş gibi görün se de daha sonra kureyşli leri arkalarından takip ederek kureyşlilerin kaçmalarını sağlamışlar dir.
daha sonra da hendek savaşı gelmektedir. ve hendek savaşı da medine çevresine kazılan eni bir insanın atlayarak bile geçemeyeceği genişlikte, derinliği ise içine giren birinin kolayca çıkamayacağı derinlik bir hendek katılmıştır. medine nin bulunduğu konum olarak hendek savaşına çok elverişli bir yer de olması da bu savaşta hendek kazılması na zemin hazırlamıştır. çünkü medine nin arka tarafı yüksek dağlar la çevrili ve sadece ön tarafından medine ye giriş yapılabilmektedir.
sonuç itibarı ile medine de kalınarak bir savunma savaşı yapılmıştır. diğer savaşlar saldırı üzerine kuruludur. ancak hendek savaşı medine savunularak yapıldığı için, savunma savaşı olarak da geçer. hendek savaşın da kureyşliler 10000 civarın da büyük bir ordu ile müslümanların karşısına çıkmışlar dir. ancak yine müslümanlar sayıca 3000 gibi küçük bir ordu ile savunma savaşı yapmışlar dir.
tabi yine yüce allahın takdiri ile kureyşliler büyük bir hezimete uğramış lar ve bir daha müslümanların karşılarına savaş yapmak için çıkamamışlar dir. zaten 630 yılın da da müslümanlar başların da peygamber efendimiz ile birlikte mekke yi fethetmiştir. savaş lar da bahsettiğim ordu sayısı hatırladığım kadarıyla yazdım. kusurum varsa affola. herkese kolay gelsin.

0

hz muhammed s.a.v 571 yılında mekke'de doğdu .babasının adı abdullah annesinin adidas amine. peygamber efendimizin soyundan hz ismail ve hz ibrahim soyuna dayanıyor peygamber efendimiz doğmadan babası vefat etti ve sutannesjn yanında kaldı süt annesinin adı halime süt kardesinin adidas halime sonra bundan iki yıl sonrada annesi amine'nin yanında kaldı peygamber efendimizin annesinde peygamber efendimiz 6 yaşında kaybetti. dedesinin yanında kaldı dedesinden sekiz yaşında kaybetti dedesinin adını unuttum :( öksüz kaldı sonrada amcası ebu talib amcanın yaninnda kaldı gençliğine kadar ticaretle uğraştı çok dürüsttür peygamber efendimiz caliskandida koyunlara bakmıştır ve savaşlara katılmıştır 25 yaşında hz haticeyle evlendi peygamber efendimiz 25 yaşındayken eşi hz hatice 40 yaşındaydı 6 tane çocuğu hz hatice den oldu hira dağına gidip vaktini orda geçirirdi peygamber efendimiz hira mağarası faule miladi 610 yılında ramazan ayında cebrail gelerek ( as ) allah (cc) tarafından peygamber olarak görevlendirdiği öğrendi zaten ilk inen ayetimizde alak ayetidir. ilk beş ayeti peygamber efendimiz çaba göstererek rabbimin izniyle müslümanlar mekke'de medine'ye hicret etti.630 yılında mekke feth edildi peygamber efendimiz mekkeliler icn genel af ilan etmişti fethinden sonra islamiyer arap yarın adasına doğru yayılmıştı .peygamber efendimiz vefat etti 632 yılında ve o sırada ve mekke'ye gelerek hac ibadetini buyurdular peygamber efendimiz eve geldikten sonra üç gün kaldıktan sonra efendimiz hastalanınca vefat etti 63 yaşında rahmetli oldu böyle işte kurban olayım peygamberimize allah'ıma da inanmayanlar zaten bizden değildir yani