1

süt içinde yüksek kaliteli protein ve birçok besleyici ve içeren ve kolay ulaşılabilir bir besin kaynağı mıdır çocukların zeka ve fiziksel gelişimine pek çok katkısı olan süt yetişkinlerde de günlük hayat kalitesinin artırılması ve sürdürebilmesi için büyük önem taşır ulusal süt konseyi sayısız faydası olan sütün hem çocuklarda hem de yetişkinler de düzenli olarak tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor ve kaynağı belli sağlıklı su tüketilmesi çağrısı yapıyor ulusal süt konseyi gıda uzmanlarına göre süt içmemiz için en önemli sebebi vardır süt beyin için en önemli besinler süt beni gelişimde etkili olan iyot demir çinko folik asit b12 b6 ve e vitaminlerinin tümünü içeriyor beynin sağlıklı çalışması için en önemli gıda aslında süt yaşamın ilk yıllarında büyük ölçüde tamamlanan beyin gelişimini en çok etkileyen anne sütünden sonra bebeğin 1 yaşından itibaren tüketmeye başladı inek sütü de içerdiği çinko iyot b2 b6 b12 vitaminleri ve araşidonik asit linoleik asit gibi esansiyel yağ asitleri içeriği ile beyin zeka gelişimine önemli katkı sağlıyor süt kemik kaybını önlüyor süt kemiklerin yapı taşı olan kalsiyum açısından zengin ve vücutta kullanılabilirliği en yüksek besindir bu nedenle süt her gün düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor özellikle çocuklar ve gençlerin sağlıklı kemik gelişimi için büyük önem taşıyor her düzenli olarak süt içmez içmezseniz kemiklerdeki kalsiyumun vücut tarafından kullanılmaya başlanır bu durum kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan ve kemik kaybı olarak bilinen osteoporoza neden olur bu riski azaltma en kolay ve en doğru yolu da her yaşta düzenli olarak sağlıklı süt içmekten geliyor sütün mideye faydası kalp hastalıkları riskini azaltma sütün içerisinde kan basıncını düşürebilen protein kalsiyum fosfor gibi vücut için önemli besin öğeleri bulunuyor süt bu özelliği ile hiper tansiyonu dengede tutarak olası kalp hastalıkları riskini de azaltıyor yani çocukluktan itibaren düzenli olarak süt tüketirseniz ilerleyen yaşlarda ortaya çıkma ihtimali olan kalp hastalıklarını da önüne geçmiş olursunuz süt gribe karşı koruyucu bir kalkandır kış aylarında bağışıklık sisteminin zayıflaması ile artış gösteren süt solunum yolu enfeksiyonlarında koruyucu kalkan oluşturuyor içeride 40'tan fazla besin öğesi bulunan sütü her düzeni tüketirseniz grip soğuk algınlığı faranjit gibi kış hastalıkların önüne geçmeniz mümkündür süt sağlıklı uykunun anahtarıdır sütteki melatonin triptofan b6 b12 vitamini içeren temel besin kaynakları ise uyku kalitesini artırıyor ve uykuyu düzenliyor kaliteli uykunun anahtarı olan sütü çocuklardan yaşlılara kadar her yaş grubunun mutlaka tüketmesi gerekiyor süt mineral ve su kaybını önlüyor egzersiz sonrası en az 500 mililitre süt içmek kaybedilen mineraller ve vücuttaki su kaybını geri kazanmak için önemlidir sütün içinde süt proteini olarak bilinen kazağın yüzde seksen oranında ve peynir altı suyu olarak bilinen way yüzde yirmi oranında bulunuyor.

0

sut icersek boyumuz uzar ve vucuttaki besinleri saglar

0

süt bol kalsiyum içerir ama sütün şöyle tehlikeli bir tarafı vardır 1 yaşından küçük çocuklara verilmiyor çünkü midesi kabul etmiyor çocukların aynı zamanda 1 yaşından büyük çocuklara da çok verildiği sürece kansızlık yapıyor hem de çok fazla kansızlık yapıyor sütü yani az ve öz içmek gerekiyor az ve öz içersen faydasını görürsün fazla içersen çok fazla zararı var şahsen ben süt sevmiyorum hiç içmiyorum bir zararı var mıdır bilmiyorum ama çok içmenin zararı çok zararı olduğunu biliyorum

0

bol kalsiyum ve protein içersiği için kemik ve diş gelişimine iyi gelir. özellikle büyümenin hızlı olduğu bebeklik ve ergenlik dönemlerinde sütün önemi büyüktür. hem gelişimin hızlı ve sağlıklı olmasını sağlar, boyu uzatır hem de uzayan kemiklerin dqha sağlıklı ve sağlam olmasını sağlar.

d vitamini içerir. bu vitanin güneşle birlikte ortaya çıkan etkisiyle omurga sağlam ve düzgün olur, raşitizm gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

süt, iyi bir protein kaynağı olması nedeniyle kas yapımında da önemli yer tutar. kasların iyi şekilde kemikleri sarması sayesimde bir çok hastalıktan korunuruz. metabolizmayı hızlı çalıştıran kaslar, ideal kilonun korunmasında da faydalı olacaktır.

süt ürünlerinden yoğırt, peynir, kefir gibi gıdalar içersikleri yararlı bakteriler sayesinde ekstra faydakar sağlar. özellikle bağırsakların sağlıklı çalışmasına büyük fayda sağlarlar. ikinci beyin olarak değerlemdirilen bağırsakların iyi çalışması ve temizlenmesi için olmazsa olmazlardır.

1

süt kemiklere ve dişin yapısına iyi gelen bir içecektir.cocuklarda ise boyun uzamasına yardımcı olur.

1

süt içmenin faydaları çoktur. en başta kalsiyum, protein yönünden oldukça zengin bir besin kaynağıdır süt. öte yandan kemikleri güçlendirir. küçük çocuklarda boylarının uzamasına yardımcı olur.

0

süt çocukların daha hızlı büyemesini ve kemik gelişiminin daha hızlı olmasını sağlar.

0

süt içmek kemilerin sağlıklı olması için gereklidir.
ayrıca sütün boy uzattığıda bilinir.

0

kemikleri güçlendirir ve boyun uzamasına yardımcı olur