0

ılık süt içince uyku gelmesinin sebebi sütün içinde bulunan triptofan adlı maddedir. triptofan vücuttaki melatonin hormonunun salgılanmasını tetikler, melatonin de biyolojik saatimizi düzenler ve bu rahatlık uykuyu getirir.

0

süt içerisinde bulunan laktik asit kasların gevşemesine ve rahatlamasına neden olur,hatta genelde ağır çalışılan işlerde,kas çalışmasının fazla yapıldığı sporlarda süt ve süt ürünleri tüketilmesi tavsiye edilir.kasların gevşemesi nedeniyle vücut da rahatlama hissi ile uyku durumu oluşur.

1

süt ve süt ürünlerini tükettiğimiz zaman, uykumuzun gelmesini sebebi şudur. sütün içerisinde bulunan laktoz maddesi laktik maya adı verilen bakteriler tarafından laktik aside dönüştürülür. laktik asit her insanın vücudunda oluşan doğal bir organik bileşiktir.kas , kan ve vücudun değişik organlarında laktik asit bulunur. aşırı çalışma sonucunda laktik asit çizgili kas hücreleri ne salgılar olduğu vücuda ve ilgili kaslara yorgunluk hissi veren bir maddedir.süt ve süt ürünlerinin içerisinde fazlaca bulunan laktik asit sebebiyle süt ve süt ürünleri tükettikten sonra uyku oluşması normal bir durumdur.