0

elden bir şey gelmezse mecbur ama bazen çok basit yöntemlerle daha iyisi dururken gidip de önceden daha kötüydü diyip geçersek olmaz

1

hem kötüyü görünce şükrediyorum ben, hem de bu yaptığımın çok bencilce olduğunu düşünüyorum. bazen elinden bir şey gelmemesi ve sadece bakıp şükretmek içime sinmiyor. soruyu da öyle bir an da sordum. keşke eşit olmak varken, ya da durumu eşitlemek varken, ben ondan iyi durumdayım diye sevinmeyi yadırgıyorum ara sıra. ama bu adaleti tek başıma sağlayamayacağımı da biliyorum. bazen fazla ince düşünüyorum işte.

1

kesinlik le içine siner hatta genellikle yaptığım bir şeydir. çünkü kişi halinden memnun olmazsa daha da kötüye gider. bunun da bir çok örneği vardır. mesela derler ki param olsun şöyle olsun. param olsun böyle olsun derler ya. işte bunlara en güzel örnek ali koç ne diyor keşke bu kadar param olacağına oğlumun ayakkabıları giyecek iki ayağı olsa diyor. peki burdan ne anlayacağız. tabi ki de paranın herşeyi bize kazandıramadığını tabi anlayanlar anlayacak yoksa anlamak istemeyenler yine aynı hallerin den şikayet edip duracaklar ne yazık ki. benim görüşüm şükredin ve hayat daha yaşanabilir olsun sizin için. tabi bu benim görüşüm sadece yine siz bilirsiniz. herkese kolay gelsin der. bol kazançlar dilerim.

0

kötüyü gördüğümde ilk yaptığım şey halime şükretmek olur. zaten şükretmemiz için karşımıza çıkarır allah onları. eğer elimden gelen bir şey varsa da umursamamazlık yapmam, yardım etmeye çalışırım sonuna kadar. yapabileceğim bir şey yoksa da dua ederim onlar için bir an önce kurtulsunlar diye.

0

sinmez ama hangimiz kötüyü görüp sukretmiyoruz ki.