0

toplum içinde ağlamak kötü bir şey değil ki insanız kukla değiliz ki. nasıl ki gülüp, tebessüm edebiliyoruz ağlayabiliriz de o an duygusal bir şey olmuştur. başımıza bir şey gelmiştir. ağlayabiliriz bu durumda bu tıpkı gülmek kadar doğal bir şey topluma uyum sağlamak demek insanlık duygularına da ket vuracağımız anlamına gelmez.

0

nerde uzulelim üzülme köşesi olsada orda uzulsek diycemama nerede kimin uzecegi belli olmuyor yani toplum içinde üzülme diye bir kural mi var.

0

toplum üzüyor beni zaten neden saklayacam ki;bunu.istedigim yerde üzülebilirim nasıl olsa malzeme çok.ama ağlar mısın derseniz ağlamam.içime içime ağlarım kimse anlamaz.duyguları bastırılmış toplumlarız biz.yok ayıp yok günah böyle kandırılmışız.az önce birşey okudum vah vah dedim yine.bir köy okulunda kız öğrencinin birine annesi battaniyeden sırt çantası dikmiş.bildiğiniz battaniye.öğretmeni de çocuğun arka taraftan fotoğrafını çekmiş yayınlamış.yoksulluğun boyutunu fotoğraflamış yani ve bu ögretmen görevden alınmış.bu mudur yani çözüm.o çocuğun okul çantası yoktu artık bir öğretmeni de yok.bu kötülüğün bir sonu yok mu?vicdanlı insanlara vicdanınızı kurutun deniliyor.robotlaşın,taşlaşın deniyor.bunlara inat insan kalacağız ,iyilik yapacağız,ihtiyacı olan her canlıya insan,hayvan,bitki demeden yardım edeceğiz.yoksa niye geldik bu dünyaya.

0

üzgünsen eğer kendi duygularını bastırarak toplum içinde mutlu gözükemezsin. bu yüzden tüm duyguları içinden geldiği gibi başkalarına bakarak yaşama. toplumda üzüleceksen üzül derim.

0

üzülmenin yeri ve zamanı yok bu toplumda da olabilir

0

üzülmenin doğrusu veya yanlışının olduğunu düşünmüyorum üzülmek utanılacak bir şey değil

0

uzulme durumu toplum icinde veya disinda, kendiliginddn gelisdn bir durumduf.

0

uzulme durumu toplum icinde veya disinda, kendiliginddn gelisdn bir durumduf.

0

ne için üzüldüğü önemlidir. üzülmeye değer bir üzünç olay olduysa zaten herkes üzülür senle birlikte.

1

neden üzüntü saklansın ki sevinince gülmek ayıp değilse üzülünce ağlamakta ayıp değildir.