1

evet daha önce bir toplum içinde dışlandım bir zaman oldu yakın zaman içerisinde de bu durumdan kurtulmuştum. eski çalıştığım işyerinde ilk başlarda orada çalışan kızlar tarafından fazlaca dışlandım ve bir türlü beni içlerini alamadılar. çünkü bir anda üzerime çok büyük bir sorumluluk yüklendi ve ben bu sorumluluğun altından çok başarılı bir şekilde kalktım ve kısa süre içerisinde onlardan çok daha başarılı bir hale geldim. ben işe yeni girmiştim ve birkaç ay içinde kendimi bu kadar geliştirmiş olmam insanlar tarafından tuhaf karşılandı ve zorlarına gitmeye başladı. böyle olunca da benim üzerime çok daha zor işler yüklemeye çalıştılar. her yükldedikleri işin altından da kolayca çıktığını gördüklerinde iyice sinirlendirme zaman içerisinde bana karşı tavır almaya ve dışlamaya başladılar. bunun dışında patronlar ve çalışanlar tarafından da kısa süre içerisinde sevilen biri olduğum için bazı kişilerin zoruna gitti bu durum. sürekli olarak benim açığımı aramaya başladılar ve beni yanlış yapmaya sürükleyecek hareketlerde bulundular. yapmış olduğum her davranışı yanlış anladılar ile sürekli olarak arkamdan dedikodu yapmaya başladılar. hal böyle olunca biraz onlar beni dışladı biraz da ben kendimi onlardan geri çektim. ancak ilerleyen dönemlerde işe yeni giren kişilerin çok kötü insanlar olduklarını ve hak etmedikleri değerler gördüklerini anladıktan sonra bana haksızlık ettiklerini anladılar. böyle olunca da gelip benden özür dileyen kişiler bile oldu. sonrasında da bu dışlanma sorunu mu bir şekilde aşmaya çalıştık. eskiye nazaran daha yakın olmaya başladık. ancak eskiden bana yaptıklarını hiçbir zaman unutamadığım için onlara karşı fazla yakın davranamadım.özellikle neredeyse ilki şimdi de en başarılı olmaya çalışırken insanların benim hakkımda bu kadar kötü şeyler düşünmeleri beni dışlamaya çalışmaları zor bir süreç atlatmama neden oldu. ancak güçlü bir kişiliğe sahip olduğum için bu durumu fazla kafama takmadım zaten sonrasında pişman olan da kendileri oldular. fakat ben daha fazla böyle bir ortama dayanamadığım için tepkimi fazlaca ortaya koymaya başladım. sonrasında işten ayrıldım zaten. bu olay dışında başka hiçbir ortamda dışlandığını hatırlamıyorum.ama eğer ben de bir problem olduğunu düşünüyorsam insanların beni dışlamaları hiçte umurumda olmaz.

0

yani çok şükür bu zamana kadar hiçbir şekilde bir toplumda dışlamadım. yarabbim bugünleri de göstermesin yani zaten ben dışlanacak bir şey de yapmam zaten beni kimse de dişliyamaz sadece allah'ın kullarının rabbim yargılar başkası yargılayamaz. bende aynı şekilde düşünüyorum ben kalkıp da rabbim kulunu yargiliyamam yargılamam yani benim böyle bir yetkim yok ama dediğim gibi ben hiçbir zaman yanlış bir şey yapmadığım için hiçbir zaman da dışlamadım gerek yok bence.

1

yabancılık hissettiğim ortamlar oldu. tanımadığım insanlarla aynı ortamda bulunmaktan rahatsızlık duymayıp çabuk kaynaşsam da bazen bu hissi yenemem ve kendimi oraya ait hissetmem. başıma dışlanmak gibi bir durum gelmese de bu hisse kapıldığım oldu.

0

toplum içinde çok şükür bugüne kadar dışlanacak hiç bir işe girişmedim. çok şükür. toplum tarafından dışlanmak kötü bir durumdur. allah kimsenin başına vermesin.