0

eğer kafanızı kullanır iseniz gelebilen birçok kişi gördüm. ama genel olarak emeksiz ve hak edilmeden gelen paradan pek fazla bir hayır çıkmıyor. bir laf vardır haydan gelip huya gider diye aynen öyle oluyor. mesela yolda bir para bulsak da onu alsak bile illaki o paranın çıkacağı bir yerler oluyor. o yüzden çok fazla bir bereketi olmuyor emeksiz gelen paranın.

1

haydan gelen huya gider emeksiz kazanç çabuk gider

1

gelmez yerde 100 tl buldum çok dua etmiştim allahım cebimde para yok sınava kayıt olmam için yolda 100 tl bulayım diye 3 gün sonra yine aynı duayı ediyordum yerde buldum. yağmur yağıyordu ama para ıslak değildi yolda kimse yoktu aldım çevreme yine bakındım ama kimseyi göremedim o parayı harcadım ve çok fazla değil 10 gün sonra kimliğimi kaybettim üzerime şuan a kadar bildiğim 20 bin tl lik borç olduğu ne olursa olsun alın teri dökülmeyen her para haramdır ve sonucunu mutlaka düşünün derim

0

kesinlikle kabul etmem edenede etirmem çünkü haram para

0

o paradan o anlık hayır gelebilir fakat sonrasında gerçekten senden alıp götürdükleri daha fazla oluyor. başıma geldi başına gelenleri de gördüm.

0

bir emeğin olmadan gelen beş kuruştan bile hayır geleceğini beklemek sadece aptallarin yapacağı bir iştir bu yarım akıllı olmaktan öteye gidemez çünkü insan dünyada ve ahirette her ne yaptıysa onun karşılığını alacaktır ancak bazı insanlar haksız kazanç etmeye çalışacaklar dünya malı dünyada kalır bize bir parça kefen kalacak dünya malı için riske girmeye ne gerek var neden böyle yapalım para için cehennemi tercih edelim ki dünyada bir kuruş kazanıp cehennemde yanacağıma ebedi olan içlerinden ırmaklar akan güzel cennette güzel bir yer sahibi olurum.allah bizi bu dünyaya imtihan için gönderdi ne bir para kazanmamızı istedi ne de başka bir şey allah her kişiye rızkını verir tabi çalışması karşılığında ne kadar çok çalışırsa o kadar rızık verir haksız yere kazanç elde eden herkes cehennem zebanileriyle baş başa kalacaklar yazık

0

hiç bir zaman emek olmadan gelen paradan hayır görmedim okul zamanında o kadar burs aldım ve ne zaman elime geçti ne zaman bitti anlayamadım.

0

bence gelmez hakkıyla kazanmak bambaşka bişey alın terinin karşılığını alınca gönlün rahat olur ama emek vermeden alınan para insana huzur vermez ve bereketi olmaz .

0

gelmez çünkü hayırlı bir para olması için ter lazım

0

valla gelmiyor kredi alıyorum nereye gittiğini bilmiyorum

0

hayvan gelen huya gider diye bir söz vardır çok doğru bu bence.