0

insanlar ilk çağdan beridir nankör olduğu için para çıkmadan öncede bu tarz şeyler yaşanıyordu. örneğin herhangi bir ürün aldığında karşılığında işine yaramayan değersiz şeyleri vererek hem işine yaramayan değersiz şeyleri ellerinden çıkartıyor hemde karşılığında işine yarar herhangi bir ürün alıyordu. daha sonra şimdi bizim para dediğimiz kağıt parçaları yerine değerli metaller kullanarak alışveriş yapmaya başladılar. bu değerli metaller daha sonra savaşlar, hırsızlık olayları gibi istenmeyen kötü olaylara sebebiyet verdi. daha sonrasında bu değerli metaller yerine para denen kağıt parçaları çıktı ve insanlar bu kağıt parçalarına sahip olabilmek için gece gündüz çalışmaya başladılar ve insanlık iyice bozuldu. şimdi ise para için birbirlerini kandırıyor ve insanlığını kaybediyor insanlar. dostluk denen bir şey kalmadı artık. insanlar varsa yoksa para derdine düşmüş. insanlara para konusu açınca ya konuyu değiştiriyor yada kalkıp o ortamı terkediyor. paranın önemsiz olduğunu dostlarınızı kaybettiğinizde anlayacaksınız.

0

insanlığın değişiminin parayla birebir alakası yoktur. yalnızca değişen hayat şartlarına ayak uydurma şekli farklılık gösteriyor.

1

para çıkmadan öncede takas imkanları vardı , kabil bile kardeşini öldürdüyse insanlar hep böyledir demektir :)

0

para dünyaya gelen en büyük şeytandır kesin ve net

0

paradan önce ki devri bilmediğimize göre ne desek boş. ama paranın insanlar arasında ki rekabeti artırdığını, bununda hırsları artırarak insanlar arasında ki savaşları artırdığını söyleyebiliriz.

0

para dan önce insanlar böyle değildi daha medeni idiler para çıkınca herkes para için birşey yapıyor kötü anlamda falan filan anlamışsındır umarım demek istediğimi