0

para kazanılır parasız hiç bir şey olmaz çok yanlış bir düşünceden ibarettir sağlık huzur ve evlatlariniz ve sahipseniz eğer aşk iniz para her zaman her yerde kazanılır ama cok paranız oldugunda yaninizdaki kisinin sizinle paranız icin mi yoksa sizin o gül cemaliniz icin mi birlikte olduğunu asla bilemezsiniz sizi seven hastalık ta sağlık ta sizin ile olandır aşkınıza sahip çıkın para sbaha kadar bir lokantada bulasik yikanarak da kazanılır simot satarakta kazanılır iyo bir sirkette ceo olarakta bir devlet memuru olarakta kazanılır belki bir bilet ile bile kazanabilirsiniz siz hayatınızın akıp gittiğinin farkına varın agaca bulutlara kuşlara deniz kenarindaki su sesine kulak verin bosverin parayı karın doyurmak kolay ne zor aslında şükür etmek o martilarin sesini dduyan kulaklara sukretmek yazin kumsal da gezerken yanan ayaklarinizi serin suya sokmak ve bunun icin sukretmek evden çıktığında başını gokyuzune kaldırıp o mavi rengi ağacın yeşilini o kusun kanadini cirptigini goren gozune şükür bunlar esas olan esas olan sağlık huzur aile ve ask tir ve tabiiki allah aşkı. ...

0

para tabiki önemli ama paradan önemli şeyler de çok var mesela vicdan , gurur , sevgi ve saygı, namus , aile bunlar parayla olmuyor malesef . tabi bunların arasında parayla olanlarda var paran olursa birden akraba ilişkilerin kuvvetli oluyor ama öyle akraba ne işe yarar çıkar ilişkisi sırf. önemli olan zor gününde yanında olan insanlardır. parasiz hayat zor devam ediyor paparasız insan ölmez ama gurur yada vicdan , namusu olmayan insanda yarım yamalam yaşar hayatı ne kadar parası olsa da bir yanı eksik olur her zaman.

0

para bu devirde gerçekten de çok önemli yani parasız hiçbir şekilde bir şey olmuyor. hattan mutluluğumuz bile paraya bağlı diyebilirim. zaten insanın parası varsa mutludur, parası yoksa mutsuzdur. paradan önemli benim namusum, gururum, onurum, annem ,babam, kardeşim ,eşim, oğlum önemli ve para sadece bunları satın alamaz hiçbir şekilde ailemi paraya değişmem para benim için o kadar da önemli değil. sevdiklerim daha önemlidir. her zaman bence diğer insanlar da böyle düşünüyordur eminim ki; para her şey olmuş olabilir ama sevgimizi hiçbir zaman satın alamaz.